תבנית 20*20
לבסיס:
140 גרם קמח (1 כוס)
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
1 חלמון
חצי צנצנת ריבת חלב
לבלילת הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
120 גרם שוקולד לבן
60 גרם שמנת מתוקה
כפית מחית או תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
לציפוי קצפת:
190 גרם שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
כף תמצית פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון אפשר גם ידני
מערבלים חמאה אבקת סוכר מלח וקמח לפירורים דקים מוסיפים חלמון ומערבלים בקצרה לבצק אחיד (במידה והבצק לאמתאחד מוסיפים כף מים קרים)
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה מניחים בתחתית התבנית ואופים 12-15 דקות עד שהבצק זהוב ואפוי היטב ומצנניםלחלוטין.
מורחים ריבת חלב עד הבסיס האפוי ומקפיאים כמה דקות להתייצבות.
מורידים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות (חום עליון תחתון)
מכינים את בלילת הגבינה:
ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה (60 גרם)
לתערובת אחידה מוסיפים וניל וגבינה וביצים טורפים לתערובת אחידה ללא גושים.
יוצקים את בלילת הגבינה על הבסיס האפוי.
אופים 40 דקות ומצננים.
מצננים ומכינים קצפת:
מקציפים שמנת סוכר ופודינג לקצפת יציבה
מורחים קצפת בעזרת פלטה מדורגת מיישרים ופורסים לקוביות.
העוגה מעולה גם ללא קירור וכמובן נשמרת 3-4 ימים במקרר.
שלום רב
העוגה נראית מצויין - ונהדר שצריך רק שמנת מתוקה אחת...:)
במה ניתן להחליף את ריבת החלב? אני מאד אוהבת אבל אחרים אצלי פחות...
תודה