טוב זה לא פעם ראשונה או אחרונה שתשמעו את זה ממני. אבל השילוב של שוקולד לבן וגבינה הוא שילוב גאוני.
משהו בחיבור הטעמים בין החמיצות של הגבינה למתיקות של השוקולד הלבן מופלא.
הפעם אפיתי עוגת גבינה פרסתי לריבועים קטנטנים וטבלתי בשוקולד לבן . יצא מטריף
העוגה קרמית עם ציפוי קראנצי שלמות.
תבנית/ מסגרת בקוטר 20/20 ס"מ מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם אגוזי לוז מולבנים קלויים וטחונים
80 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
כף סוכר חום כהה
למלית גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
1 כפית מחית וניל
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כף קורנפלור
לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאת קקאו מומסת או שמן קנולה
50 גרם אגוזי לוז ברס מסוננים
מחממים תנור ל170 מעלות
אופן ההכנה:
לבסיס: מערבבים ביסקוויטים טחונים דק במעבד מזון אגוזים מלח סוכר וחמאה מומסת
מערבבים לתערובת אחידה ומשטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים את הבסיס 10 דקות עד הזהבה ומצננים.
ממניכים את חום התנור ל150 מעלות.
בנתיים מכינים מלית גבינות: בקערה מערבבים גבינות וניל וסוכר מוסיפים קורנפלור.
טורפים (לא מקציפים) ומוסיפים ביצים טורפים לקבלת מלית חלקה.
מוזגים מעל הבסיס האפוי.
ואופים שעה.
מצננים לחלוטין ומקררים לילה במקרר.
משחררים מהתבנית וחותכים לריבועים 3/3 ס"מ
מקפיאים לשעה (לא יותר, שלא יגיר נוזלים)
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד לבן בפולסים במיקרוגל לתערובת אחידה ומבריקה
מוסיפים חמאת קקאו מומסת וברס מסונן מערבבים היטב.
מעבירים לכוס צרה.
מוציאים את הריבועים מהמקפיא דוקרים עם קיסם
וטובלים בשוקולד המומס. ממשיכים עם כל היתר.
ושומרים במקרר בקופסא אטומה ל2-3 ימים
אפשר להקפיא אחרי הכנת הציפוי?