מודה שיש לי חולשה לעוגיות שוקולד צ'יפס . ולעיתים קרובות יוצא לי להכין אותן
משהו בשילוב של הרכות פריכות השוקולדים שנמסים בפה בין ביס לביס.
מבחינתי זה תמצית האושר. (כן!כן!)
רק שאם הזמן הבנתי שבשביל האושר הפשוט הזה.
חייבים להשקיע ברכיבים איכותיים לתוצאה מושלמת.
במיוחד בשוקולד איכותי (ולא שוקולד צ'יפס מהסופר) שזה בכלל צימקאו.
אפשר לשחק עם תוספות אגוזים מסוגים שונים. ממתקים עדשים.
סוגי שוקולדים שונים. בקיצור עופו על זה
במקרה הזה בכלל מצאתי קיצור דרך כיפי.
את כל הבלילה מעבירים לתבנית ומיישרים.
ככה פחות מתעסקים בגלגול עוגיות.
אבל האמת שזו לא הסיבה האמיתית.
ברגע שאופים הכל יחד נוצר שילוב של ספק עוגיה ספק בראוניז עם מרקם מושלם.
פריך מבחוץ רך מבפנים. אוהבים את העוגיות יותר פריכות תוסיפו 5 דקות בתנור.
ריבועי עוגיות שוקולד צי'פס
תבנית בקוטר 20*30 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
150 גרם חמאה רכה
140 גרם סוכר חום כהה (דביק)
80 גרם סוכר לבן
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
1/2 כפית מלח (לא לוותר)
2 ביצים
240 גרם קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
60 גרם אגוזי לוז קצוצים +40 גרם לפיזור
50 גרם שוקולד מריר קצוץ לפיזור אחרי האפיה (לא חובה)
מלח אטלאנטי מאלדון. או מלח טוב אחר לפיזור
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מניחים 2 סוגי סוכר וחמאה וניל.
מערבלים במהירות בינונית ל2.3 דקות עד לקבלת קרם אחיד ומוקצף.
מנקים את דפנות הקערה .עם המרית. ומוסיפים ביצים
וממשיכים לערבל. עד שהביצים נטמעות ומתקבל מרקם חלק ואוורירי.
מוסיפים קמח.א.סודה לשתיה א.אפיה.
ומערבלים רק עד איחוד. ומוסיפים את השוקולדים ואגוזים.
ומערבלים לקבלת בצק אחיד ורך.
מעבירים לתבנית מיישרים ומקפיאים לחצי שעה.
מחממים תנור ל175 מעלות
מוציאים מהמקפיא ומפזרים אגוזים ומלח.
אופים 25 דקות
מצננים 20 דקות
וחותכים לריבועים.
אוכלים לצד חלב קר או קפה קר
יש לכם שאלות על המתכון אני פה לכל שאלה.
במה אפשר להחליף את החמאה? (לא מרגרינה ;) )