כחובבת מושבעת של עוגות גבינה. ולא אני לא מחכה לשבועות כמעט כל שבת מככבות אצלנו בבית עוגות גבינה מסוגים שונים לפעמים גם הכי פשוטות וטעימות.
אבל לכבוד שבועות החג האהוב עלי . הכנתי ריבועי גבינה קטנים ורודים וטעימים בטעמי פטל ציפוי שוקולד לבן (ורוד) שהתבררו ככוכבי השבת.ונכנסו בכבוד לרשימה
תבנית/ מסגרת בקוטר 20/20 ס"מ מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים קקאו טחונים דק
50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
80 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
כף סוכר חום כהה
למלית גבינה
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
1 כפית מחית וניל
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כף קורנפלור
לשיוש פטל:
6 כפות גדושות ריבת פטל איכותית מאוד
כף מיץ לימון טבעי
כף מים רותחים לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאת קקאו מומסת או שמן קנולה
מעט צבע מאכל אדום לשוקולד
פטל מיובש לקישוט
מחממים תנור ל170 מעלות:
אופן ההכנה:
לבסיס:
מערבבים ביסקוויטים טחונים דק במעבד מזון שקדים מלח סוכר וחמאה מומסת מערבבים לתערובת אחידה ומשטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים את הבסיס 10 דקות עד הזהבה ומצננים.
מלית פטל:
טוחנים בלנדר מוט/מעבד מזון ריבה מים רותחים ומיץ לימון לתערובת חלקה.
ממניכים את חום התנור ל150 מעלות.
בנתיים מכינים מלית גבינות:
בקערה מערבבים גבינות וניל וסוכר מוסיפים קורנפלור. טורפים (לא מקציפים) ומוסיפים ביצים טורפים לקבלת מלית חלקה. מוזגים מעל הבסיס האפוי.
מניחים כפות ממלית הפטל על פני העוגה ובעזרת סכין יוצרים דוגמא שיש.
ואופים שעה.
מצננים לחלוטין ומקררים לילה במקרר.
משחררים מהתבנית וחותכים לריבועים 3/3 ס"מ ומקפיאים לשעה (לא יותר, שלא יגיר נוזלים)
ציפוי:
ממיסים שוקולד לבן בפולסים במיקרוגל לתערובת אחידה ומבריקה מוסיפים חמאת קקאו מומסת
ומעט צבע מאכל אדום . מערבבים היטב מעבירים לכוס צרה.
מוציאים את הריבועים מהמקפיא דוקרים עם קיסם וטובלים בשוקולד המומס.
ממשיכים עם כל היתר. ושומרים במקרר בקופסא אטומה ל2-3 ימים
ומקשטים בשבבי פטל מיובש.
טיפים ממני:
1. אפשר במקום שוקולד לבן בציפוי להשתמש בשוקולד רובי החדש
שמאוד מחמיא לטעמי הריבועים.
2. במקום שקדים בבסיס אפשר להוסיף עוד ביסקוויטים בכמות זהה.
היי, מתכון משגע, תודה. אפשר במקום ריבה לשים מחית פטל??