לרולדה: תבנית בקוטר 36/24 ס״מ
4 ביצים L מופרדות בטמפרטורת חדר
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כפית מחית וניל (אם אין מוותרים)
קורט מלח
2 כפות חלב
2 כפות שמן
75 גרם קמח (חצי כוס)
אבקת סוכר לעיצוב
לקצפת:
1 מכל שמנת מתוקה להקצפה מומלץ 38% קרה מאוד
50 גרם סוכר (רבע כוס)
סלסלה קטנה של תותים נקיים שטופים ויבשים פרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
מפרידים ביצים,
ומקציפים חלבונים לקצף רך ושומרים בצד מקציפים בנפרד חלמונים וסוכר מוסיפים וניל ומלח ומקציפים 1-2 דקות לתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים שמן וחלב מערבבים לאיחוד ומוסיפים קמח טורפים כמה שניות בודדות לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לקערה מחצית מקצף החלבונים מערבבים ומוסיפים את מה שנותר ומקפלים בעדינות לשמור על האוויריות.
יוצקים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
מומלץ לשמן את התבנית ולהניח עליה נייר אפיה (לא משמנים את נייר האפיה עצמו)
אופים בתנור שחומם מראש 10-15 דקות עד שזהוב ואפוי.
מצננים כמה דקות.
להרכבה:
על משטח עבודה מניחים נייר אפיה מפדרים עליו אבקת סוכר בנדיבות הופכים את המגש על הבקת סוגר והנייר אפיה. מקלפים את נייר האפיה מלמעלה ומפדרים עוד אבקת סוכר .
מגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפיה ומצננים בצד.
בנתחים מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה.
פורסים תותים.
מורחים קצפת (שומרים 5 כפות קצפת לציפוי) מגלגלים את הרולדה. מורחים למעלה את הקצפת ששמרנו.
מקשטים בתותים.
מקררים 1-2 שעות במקרר לפני הגשה.
אפשרי גם לא לקרר.
אם רוצים להכין מראש ניתן להכין את הרולדה ללא התותים להקפיא להפשיר ולקשט לפני ההגשה.
.
Comments