רוגלך שקדים שוקולד בהשראת קרואסון שקדים שוקולד רק בפחות מחצי עבודה.
השקדים מעניקים לבצק רכות ומרקם חלבי חמאתי מושלם.
ביס מושלם
2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס״מ
לבצק:
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שמן
1 ביצה
1 חלמון
חצי כפית מחית וניל (אם אין מוותרים)
קורט מלח
200 מ״ל מים
למילוי:
200 גרם אבקת שקדים (מולבנים)
200 גרם אבקת סוכר
כפית מחית וניל
קורט מלח
1 ביצה
100 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי
לציפוי:
ביצה טרופה
שקדים פרוסים מולבנים
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים.
מערבלים כמה דקות לאוורור הקמח.
מוסיפים שמן ומים מלח ביצה וחלמון.
עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אך עדיין רך ודביק.
אין צורך להוסיף עוד מים או קמח.
מערבלים על מהירות נמוכה 10-12 דקות משמנים את הבצק מניחים בקערה מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
בנתיים מכינים את מלית השקדים:
בקערה מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחיד ומעט דביקה, מחלקים ל2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין 2 ניירותאפיה (אם המלית מאוד דביקה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר בעת הרידוד(מרדדים עיגול בקוטר 24-26 ס״מ)
שומרים במקרר עד השימוש.
כשהבצק מוכן מורידים נפח ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל2 חלקים שווים (מומלץ לשקול)
מרדדים כל חלק על משטח עבודה מעט מקומח.
מורחים מעט ביצה טרופה על גבי עיגול הבצק ומניחים את ״בצק״ השקדים
בעזרת גלגלת פיצה פורסים ל16 משולשים (כמו פיצה)
שווים בגודלם.
על כל משולש מניחים בקצה (בחלק הרחב) שוקולד צ’יפס
ומגלגלים לרוגלך.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מתפיחים שעה (בחורף) בקיץ אפשר פחות.
שימו לב מאפים שתפחו כמו שצריך צריכים פחות זמן אפיה ונאפים כמו שצריך.
מחממים תנור ל175 מעלות
מברישים בביצה מפזרים פרוסות שקדים.
מכניסים לתנור חם (שחומם מראש)
אופים 15-20 דקות עד שהרוגלך זהובים אפויים ובודקים במרכז (שלא יהיה בצקי)
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אפשרי גם להכין פשוט רוגלעכים קטנים בבנים שטוחה, ולא לעשות עוגה?
תודה על המתכון? מה זה אבקת שקדים?
האם הכוונה לקמח שקדים?
נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש בתמצית וניל במקום מחית?