עוגיות שוקולד צ’יפס חמימות. גלידה קרה
השילוב המצח לקיץ לוהט.
תבנית מאפינס 12 יחידות
לבצק עוגיות :
175 גרם סוכר חום כהה דביק
80 גרם סוכר לבן
150 גרם חמאה רכה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית/מחית וניל איכותית (לא חובה)
1 ביצה L בטמפרטורת חדר
270 גרם קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
200 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי/שוקולד קצוץ דק
1 מכל גלידה וניל איכותית (אני השתמשתי בבן אנד ג׳ריס)
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב/מריר + כפית שמן
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר מלח על מהירות בינונית.
3-4 דקות מנקים בין לבין את דפנות הקערה בעזרת מרית. עד שמתקבלת תערובת קרמית ומעט תפוחה.
מוסיפים ביצה וממשיכים להקרים 1-2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח וניל אבקת אפיה וסודה לשתיה.
מעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים שוקולד צ’יפס ומפסיקים את פעילות המיקסר.
משמנים תבנית מאפינס עם חמאה או שמן.
מחלקים את הבצק ל13 חלקים.
כל חלק 50-55 גרם.(בבצק שנותר מכינים מיני עוגיות*)
מהדקים בבסיס ובדפנות..
מקררים שעתיים (מומלץ 24 שעות)
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
אופים 12-14 דקות
ממתינים 10 דקות ומחלצים.
מורחים מעט שוקולד בבסיס ובדפנות.
מניחים כדור גלידה.
ומגישים.
מיני עוגיות איך מכינים?
מקררים את הבצק אפשר עד 3 ימים הבצק משתבח במקרר.
בעזרת רבע כפית מדידה קטנה מודדים.
עיגולים בגודל של פחות ממטבע שקל.
אופים 10 דקות.
רצוי להשגיח שלא ישרפו.
Comments