top of page
חיפוש
חסי סגל

קוביות וופל קרמל שוקולד

עודכן: 15 בינו׳ 2023




ממתק טעים בטירוף וסופר קל להכנה ומהיר ומושלם למשלוח מנות.

מתחילים להכין את בממרחים שעתיים לפני הזילוף ושומרים במקרר.



3 חבילות וופל לואקר:


למילויים:


למילוי שוקולד לבן: (לואקר חום)

60 גרם שמנת מתוקה

125 שוקולד לבן קצוץ

כפית דבש


למילוי שוקולד מריר: (לואקר אדום)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

100 גרם שמנת מתוקה

חצי כפית דבש


למילוי טופי קרמל מלוח: (לואקר כחול)

100 גרם סוכר

100 גרם שמנת מתוקה

רבע כפית מלח

25 גרם חמאה רכה



לציפוי:

ציפוי שוקולד חלב:

200 גרם שוקולד חלב מומס

40 גרם חמאת קקאו מומסת או שמן קנולה


אופציה (50 גרם אגוזי לוז קלויים ללא קליפה קצוצים)


לציפוי שוקולד מריר:

100 גרם שוקולד מריר מומס

כף שמן קנולה/10 גרם חמאת קקאו מומסת


אופן ההכנה:


מכינים טופי קרמל:

במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנתמתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר קטן לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.


חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)


ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל צבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרת כףעץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)

לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.


מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)

מצננים במקרר 1-2 שעות . מעבירים לשקית זילוף


למילוי שוקולד לבן:

מחממים שמנת מתוקה ודבש בסיר קטן לסף רתיחה. מכבים את האש. מוסיפים שוקולד לבן ממתינים דקה ומערבבים לקרםחלק (אפשר להמיס הכל יחד במיקרוגל) מעבירים לכלי עוטפים ושומרים במקרר עד להתייצבות 1-2 שעות.

מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד הזילוף.



למילוי שוקולד:

מחממים שמנת מתוקה ודבש בסיר קטן לסף רתיחה. מכבים את האש. מוסיפים שוקולד מריר ממתינים דקה ומערבביםלקרם חלק (אפשר להמיס הכל יחד במיקרוגל) מעבירים לכלי עוטפים ושומרים במקרר עד להתייצבות 1-2 שעות.

מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההרכבה.



להרכבה:

מזלפים מילויים על הוופלים מקפיאים 20 דקות להתייצבות.


מכינים ציפוי:

מערבבים שוקולד חלב מומס עם חמאת קקאו או שמן.

לתערובת אחידה.

מחלקים ל2 קערות קטנות.

בקערה אחת מוסיפים אגוזים קצוצים


מכינים את ציפוי המריר ושומרים בצד

טובלים קוביות וופל קפוא בציפוי בטמפרטורת חדר לא חם.


מצפים את קוביות הוופל

מניחים קוביית וופל על מזלג וטובלים בתוך השוקולד מקפידים לצפות מכל הכיוונים.

מניחים על נייר אפיה ומקפיאים עוד 10 דקות.


הקוביות נשמרות מעולה בטמפרטורת חדר או במקפיא.



4,186 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page