מאפה שקדים משגע וטעים בטירוף
את הבצק עלים המהיר הכנתי בעצמי אם רוצים לקצר תהליכים אפשר להשתמש בבצק עלים קנוי.
לבצק עלים מהיר:
115 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כפית סוכר
175 גרם קמח לבן ( 4|1 1 כוסות)
60 מ"ל מים קרים מאוד (מומלץ מי קרח)
למלית קרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר לבן
100 גרם אבקת שקדים מולבנים
40 גרם קמח או קורנפלור
כפית מחית וניל
1 ביצה L
1 ביצה טרופה להברשה
שקדים פרוסים לפיזור
אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון או מיקסר מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.
מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים
עוצרים את המעבד מזון/מיקסר מאחדים ידנית הבצק לא נראה אחיד יש בו גושי חמאה וזה בסדר. זה סוד המאפה
ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר 1-2 שעות.
לקרם שקדים:
מערבבים בקערה את על המרכיבים לקבלת קרם אחיד.
מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.
להרכבה:
מרדדים את הבצק למלבן
ממלאים באמצע מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
בשני הצדדים חותכים פסים לאורך כל המלבן ומתחילים להעביר מעל הקרם שקדים פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עדהסוף.מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מורחים ביצה. ומפזרים פרוסות שקדים.
מקפיאים את המאפה 10 דקות ומפעילים תנור ל200 מעלות.
מכניסים מאפה קפוא לתנור חם מאוד.
ומכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלותטורבו ואופים 30-40 דקות עד להזהבה יפה גם בתחתית.
תלוי בעוצמת התנור תבדקו שהקרם אפוי ולא נוזלי.
סוד המאפה היא באפיה נכונה וזהובה אל תוציאו לפני הזמן.
מפדרים אבקת סוכר ומגישים חמים.
היי תודה רבה על המתכון נראה מהמם
האם יש שלבים של קיפולי חמאה לבצק עלים?