30-40 צ׳ורוס
240 מ״ל מים
1 כפית וניל
3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
40 גרם חמאה
140 גרם קמח (1 כוס) 2 ביצים
לציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר+כפית קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
בסיר קטן/בינוני על להבה בינונית מניחים מים סוכר מלח חמאה וניל ומביאים לרתיחה חזקה עד שהחמאה נמסה והכלמבעבע מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ לקבלת בצק אחיד ונפרד מדפנות הסיר מכבים את הלהבה
מניחים כמה דקות בצד להצטננות.
ומוסיפים ביצה (כל פעם אחת) ומערבבים בתחילה זה מתפרק ונראה לא אחיד עד איחוד מושלם ומוסיפים עוד ביצהמערבבים היטב לקבלת בצק רך וחלק מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן (כוכב)
מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים וגוזרים בקצה.
ניתן להקפיא בשלב הזה את הצ׳ורוס ולאפות מתי שמתחשק אופים קפוא בתנור שחומם מראש אין צורך להפשיר.
מברישים בחמאה מומסת
מכניסים לתנור חם ואופים 20-25 דקות תלוי בעוצמת התנור מוציאים שהצ׳ורוס מקבלים השחמה יפה גם בתחתית.
מיד בסיום האפיה מברישים בחמאה ומגלגלים בסוכר.
טובלים בריבת חלב(לא חובה)
Comments