פרעצל בצל וגבינה
12 לחמניות (70 גרם לחמניה)
500 קמח לבן
10 גרם שמרים
3 כפות סוכר
כף אבקת בצל
כפית מלח
2 כפות בצל יבש מטוגן
50 מ״ל שמן זית
300 מ״ל מים
למילוי:
150 גרם גבינת צ׳דר (או גבינה קשה אחרת) חתוכה לקוביות.
למי סודה:
ליטר חצי ליטר מים
50 גרם סודה לשתיה
אופן ההכנה:
בקערה מיקסר מניחים מים שמרים וסוכר טורפים וממתינים 10 דקות להיווצרות קצף עדין.
מוסיפים קמח מלח שמן אבקת בצל ושבבי בצל. ומערבלים 10-12 דקות לקבלת בצק חלק אחיד ומעט דביק.
משמנים את פני הבצק מכסים ומתפיחים שעה.
או אפשרות נוספת להתפיח לילה במקרר.
מקמחים משטח עבודה.
מחלקים את ההבצק לכדורים (70-80 גרם לכדור)
משטחים כל כדור מניחים במרכז קובית גבינה וסוגרים לכדור שלם.
מניחים בתבנית משומנת (שיהיה לנו קל להעביר למים) מתפיחים עוד חצי שעה.
מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
בנתיים מחממים מים בסיר לרתיחה (עד חצי גובה הסיר) מוסיפים בהדרגה סודה לשתיה (זהירות זה מבעבע) מניחים כדורי בצק בזהירות בסיר בכל סבב 3 לחמניות וכעבור 10 שניות מוציאים ומנערים עודפי מים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
חורצים בעזרת סכין את הלחמניות ואופים 12-15 דקות או עד הלחמניות זהובות מאוד.
Commenti