מדובר בבצק סופר פשוט
רק שהכל קם ונופל על הטכניקה.שימו לב תקראו את כל המתכון ואת הטיפים לפני וזה פשוט וואו חגיגה בבית וכמה שזה טעים בטירוף.
טיפים חשובים לפני שמתחילים:
1.סוג הקמח משפיע על איכות הבצק וספיגת המים
מומלץ להשתמש בקמח לחם/פיצה/מניטובה
זה קמחים חזקים ומצויינים לספיגת המים.
2.חום התנור קריטי להצלחת הפיצה
מפעילים תנור על החום הכי גבוה שעה לפני שמכניסים לתנור ומניחים בתחתית התנור תבנית תנור הפוכה.
את הפיצה אופים פעם ראשונה בתחתית התנור,פעם שניה במסילה הכי גבוה קרוב לחום למעלה.
זה מה שמבטיח לנו פיצה מושלמת בתנור הביתי.
שחומה וקריספית בתחתית.
3.זמני התפחה תלויים בכמה מתחשק לכם לאכול יותר מהר את הפיצה משתמשים בכמות שמרים גדולה יותר, אפשר לשחק עם הזמנים להכין הכל עד שלב אפיה ראשונה(ללא הגבינה) מקפיאים ומתי שמתחשק להכין פיצה מחממים תנור מראש מספיק זמן (זה לא מאוד ספונטני😉) אבל שווה,מניחים גבינה על הבצק הקפוא עם הרוטב ואופים.
4.אל תלחצו זה רק נראה כמו הרבה מילים זה קל פשוט וכיף להכין פיצה בבית.
לבצק: 3 פיצות
500 גרם קמח לחם או חצי כמות קמח לחם וחצי כמות קמח מניטובה (אם אין שום אפשרות תכינו עם קמח לבן)
5 גרם שמרים יבשים להתפחת לילה (10 גרם שמרים להתפחה מהירה)
12 גרם מלח
כף שמן זית
400 גרם מים
גבינת מוצרלה (לכל פיצה בערך 100 גרם)
רוטב עגבניות:
פחית עגבניות מרוסקות 400 גרם
שן שום כתושה
כפית סוכר
כפית מלח
כפית אורגנו
כף רסק עגבניות עדיפות למרוכז
מערבבים הכל יחד לרוטב אחיד.
מטבל בזיליקום שום חריף
צרור בזיליקום עלים בלבד
כפית צ׳ילי גרוס
מלח
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית/רגיל
טוחנים את כל המרכיבים יחד אם יש צורך מוסיפים עוד שמן
באותו אופן מכינים מטבל זיתי קלמטה במקום בזיליקום שמים זיתי קלמטה מגולענים.
אופן ההכנה:
הכנת הבצק יש סרטון בתחתית העמוד.
בקערה מערבבים שמרים וקמח מוספים מים שמן ומלח ומערבבים לבצק,הבצק לא חלק וזה בסדר.
מכסים את הבצק ושמים טיימר לחצי שעה.
כעבור חצי שעה עושים קיפולים לבצק (ראו סרטון)
מכסים ושמים טיימר לעוד חצי שעה.
מקפלים את הבצק שוב.
מכסים את לעוד חצי שעה.
מחלקים ל-3 כדורים ומניחים על תבנית או קופסא משומנת.
בשלב הזה אפשר ורצוי להכניס את הכדורים למקרר ללילה או 8 שעות.
אם לא הכנסתם את הכדורים למקרר ורוצים מיד להכין פיצות.
מפעילים תנור מספיק זמן מראש.
מקמחים נייר אפיה בנדיבות מניחים את כדור הבצק.
בעזרת כריות האצבעות מהמרכז כלפי חוץ.
מדקקים את המרכז ומשאירים שוליים.
מניחים 2 כפות רוטב,מחליקים את נייר אפיה לקרש חיתוך ומחליקים לתנור בזריזות.
אופים 10 דקות עד שזהוב שחום תבדקו גם בתחתית.
מוצאים מהתנור (משאירים אותו דולק!)
מפזרים גבינה ומחזירים לתנור ומניחים על המסילה הקרובה לתקרת התנור.
אני שמתי את הרשת למעלה.
אופים עוד 5-6 דקות עד שהגבינה למעלה מבעבעת ומגרה ממש.
מניחים מטבלים שאוהבים.
מוציאים וממשיכים את יתר הפיצות.
הכנת הבצק:
מושלם🙏🏻 אם רוצים יותר מ8 שעות במקרר
ניתן 24? 48? להוריד שמרים ל2 גר?