top of page

פבלובה לפסח

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 9 באפר׳
  • זמן קריאה 1 דקות

הפבלובה רכה מבפנים ופריכה מבחוץ כמו קרמבו

לסרטון הכנה לחצו כאן

למתכון:

4 חלבונים L בטמפרטורת החדר  (135 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית קורנפלור או קמח תפו״א

1 כפית חומץ


לקצפת:

250 גרם שמנת מתוקה קרה מאוד/קרם קוקוס קר או קצפת צמחית

2 כפות אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל


לרוטב תות

חצי כוס תותים טריים או קפואים

2 כפות ריבת תות (לא חובה)

כף לימון

2 כפות סוכר

לקישוט:

תותים טריים או כל דבר פרי שאוהבים

 

אופן ההכנה:

לפבלובה

מחממים תנור ל-100 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו

בקערת מיקסר עם בלון הקצפה יבשה מניחים חלבונים (ללא טיפת חלמון) מקציפים בעזרת בלון הקצפה חלבונים במהירות גבוה.

עד שנוצר קצף עדין.

מוסיפים בהדרגה סוכר מקציפים לקצף יציב ומוסיפים  קורנפלור וחומץ ממשיכים להקציף עוד 2-3דקות לקבלת קצף יציב.

מקציפים סכה 6-7 דקות

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה.

יוצרים גבעה בעזרת פלטה מדורגת  ומעגלים לצורת חצי כדור בעזרת הפלטה מושכים מהתחתית כלפי מעלה.

יוצרים שפיצים בקצה.

מכניסים לתנור.

אופים את הפבלובה שעה  (או שהפבלובה יציבה מבחוץ ובודקים גםשהתחתית אפויה)

מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובות בתנור שעה נוספת.

מכינים קצפת:

מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה

שמנת מתוקה/קרם קוקוס אבקת וסוכר ואינסטנט פודינג במיקסר לקצפת יציבה.


מרכיבים:

מזלפים בפנים הפבלובה קצפת

ואוכלים מיד.

רוצים להכין מראש?

שומרים את הפבלובות בקופסא סגורה(מקסימום יומיים) את הקרם והפירות במקרר.

ומרכיבים לפני הגשה.

 
 
 
bottom of page