פאי חגיגי טעים וסופר קל להכנה ללא אפיה מתאים בול למי שמסתבך עם עוגות גבינה קורסות😉
לקלתית תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ
150 גרם ביסקוויטים או לוטוס או שילוב
50 גרם אגוזי לוז/שקדים מולבנים קלויים
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם ריבת חלב
למלית גבינה:
1 מכל גבינת שמנת נפוליון 27% (227 גרם)
300 מ״ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
לזילוף
4 כפות גדושות ריבת חלב
אופן ההכנה:
לבסיס (קלתית) :
טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים ואגוזי לוז לאבקה דקה מוסיפים חמאה מומסת מערבבים היטב לתערובת חולית.
משמנים תבנית פאי (עם מעט חמאה)
מהדקים פירורים לדפנות הפאי ולתחתית בעזרת כף שטוחה או כוס חלקה מקפידים על דפנות חלקות ומקפיאים.
מורחים ריבת חלב על הבסיס הקפוא ומכינים את המלית גבינה.
למלית:
מקציפים שמנת מתוקה פודינג וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לקצפת יציבה מאוד. שומרים 5 כפות מהמלית (לקישוט)
ואת מה שנותר משטחים מעל שכבת הריבת חלב .
בשקית זילוף עם צנטר 1 ס״מ מניחים כף מלית גבינה כף ריבת חלב ושוב כף גבינה כף ריבת חלב.
יוצרים מעין שיוש בתוך השקית זילוף.
מזלפים מסביב.
מכינים קישוט שוקולד לבן מהיר:
ממיסים 100 גרם שוקולד לבן בפולסים לשוקולד נוזלי ללא גושים.
מקמטים נייר אפיה היטב ופותחים.
מיישרים על נייר האפיה לשכבה דקיקה.
מפזרים מעט פירורים עוגיות (לא חובה)
מקפיאים עד שקפוא לחלוטין וניתן לשבור ולקשט (כמו בתמונה)
מקפיאים 2-3 שעות או כמה ימים.
מפשירים שעה או שומרים במקרר 1-2 ימים
אוכלים קר.
מה אפשר במקום ריבת חלב?