לבצק פריך (תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ)
150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
1 כף מים קרים
לבראוניז:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
2 ביצים
רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)
100 גרם סוכר
60 גרם קמח
10 גרם קקאו
50 גרם שוקולד צ’יפס מריר /חלב
לציפוי ותוספות:
100 גרם שוקולד בלונדי
אופן ההכנה:
מעבדים קמח,אבקת סוכר וקוביות חמאה במיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת תערובת פירורית ודקה(כמו קוסקוס)
מוסיפים חלמון , ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ופירורי, מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק, מוסיפיםכף קמח ומעבדים עוד כמה שניות בלבד לאיחוד.
משטחים את כדור הבצק לפיתה ועוטפים בשקית או ניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
מורחים חמאה רכה על תבנית הפאי בעזרת מברשת.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק בזהירות לתבנית ומהדקיםאותו לתחתית וגם לדפנות. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.
מחממים תנור ל175 מעלות.
מניחים נייר אפיה על הבצק הקפוא ומניחים מעליו משקולות כמו שועעית אורז או חומס לא מבושלים.
אופיםאפייה חלקית (עיוורת) 15 דקות זהוב מוציאים את נייר אפיה כולל המשקולת את המשקולת אפשר לשמור בקופסא לפעמים הבאות.
ואופים עוד 10 דקות לבצק זהוב.
מצננים את הקלתית ובנתיים מכינים את מלית הבראוניז.
משאירים את התנור דולק.
בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ וחמאה ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד להמסה חלקה ומבריקה.
מוסיפים סוכר מלח טורפים ומוסיפים ביצים קמח וקקאו.
מערבבים בקצרה לאיחוד.
מוסיפים שוקולד חלב או מריר קצוץ,
יוצקים חצי מבלילת הבראוניז על הקלתית האפויה משטחים ומניחים80 גרם קוביות בלונדי.
יוצקים את הבלילה שנותרה מעל ומכסים בלילה.
ממיסים את ה20 גרם שוקולד שנותרו במיקרוגל. מוסיפים כפית שמן מערבבים ומשיישים.
אופים במשך 10-15 דקות עד שיציב (לא יותר)
מצננים ומגישים טרי וקצת חמים.
אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים.
Comments