עוגה רכה ואווירירית משגעת.
לא תרצו להפסיק להכין אותה.
פרווה ומושלמת לשבת חורפית לצד כוס תה/קפה.
לעוגה:
4 ביצים בטמפרטורת חדר
200 גרם סוכר לבן (כוס)
קורט מלח
200 מ״ל שמן
150 מ״ל מיץ תפוזים טבעי מסונן
50 מ״ל מים
280 גרם קמח (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפיה (שקית)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
50 גרם פיסטוקים טחונים דק לפיזור (לא חובה מוסיף המון)
לסירופ תפוזים:
125 מ״ל מיץ תפוזים מסונן
50 גרם סוכר
אופן ההכנה:
תבנית בקוטר 24 ס״מ
מחממים תנור ל160 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר לבן ומלח במשך 5 דקות במהירות גבוה.
את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בזרם דק.
מוסיפים מיץ תפוזים ומים.
מערבבים קמח,אבקת אפיה ופודינג.
מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבלים לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. בודקים בתחתית המיקסר שהכל מעורבב.
מוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מפזרים פיסטוקים.
אופים במשך25-30 דקות תלוי בעוצמת התנור.
בודקים בעזרת קיסם שיוצא נקי עם פירורים לחים.
מכינים סירופ תפוזים:
בסיר קטן מחממים סוכר ומיץ תפוזים על אש בינונית
עד שהסוכר נמס והסירופ מעט מצטמצם.
כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים את הסירופ תפוזים.
Comments