עוגה בחושה מפנקת פרווה מהסוג המנחם
והסוד שמקפיץ את העוגה זה פודינג וניל(כן)
שמוסיף טעם חלבי חלומי אוויריות מושלמת.
השילוב עם הלוטוס מתחבר לטעם קרמלי עמוק.
בקיצור חבל על המילים פשוט תנסו ותבינו.
2 תבניות אינגליש קייק/תבנית עגולה 24 ס״מ משומנת/מרופדת בנייר אפיה
לעוגה:
5 ביצים בטמפרטורת חדר
200 גרם סוכר (1 כוס*)
240 מ״ל שמן
200 מ״ל מים
280 גרם קמח תופח*
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
לשיוש:
6 כפות ממרח לוטוס מומס
לקישוט:
10-12 עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות
בקערת מיקסר נקיה מקציפים ביצים שלמות במהירות גבוה ומוסיפים בהדרגה סוכר מקציפים כ10 דקות לקבלת קצף בהיר ותפוח ממניכים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה
ומוסיפים מים מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח תופח ופודינג מערבלים עד איחוד בלבד.
מוזגים 3/4 כמות בתבניות.
לבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח לוטוס.
מערבלים לאיחוד קצר בלבד (זה בסדר שלא הכל מתערבב) מוזגים את בלילת הלוטוס לתבנית ומשיישים בעזרת קיסם/סכין
מזלפים עוד ממרח מעל ומניחים עוגיות(עוזר לעוגיות להדבק)
אופים 30-40 דקות תלוי בקוטר התבנית וסוג התנור שלכם. רק שימו עין שהעוגה לא תתייבש.
אחרי 20 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.
הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים קטנים.
כשהעוגה מוכנה מזלפים עוד ממרח אם רוצים.
***במקום קמח תופח משתמשים ב2 כוסות קמח רגיל פלוס שקית אבקת אפיה (10 גרם)
אני מאוד אוהבת קמח תופח בעוגות בחושות אם יוצא לכם לנסות תבחינו בהבדל.
*** רוב המתכונים שלי בגרמים נתתי פה אופציה של כוסות אבל שימו לב! רק כוסות מדידה לא חד פעמי.
רוצה לטובתכם שהעוגה תצליח.
טיפים שלבי הכנה שאלות ועוד בקרו אותי באינסטוש
הכנתי אותה קלה ומהירה והכי חשוב טעימההה בטירוף
שנה טובה וחתימה טובה על כמה מעלות צריך לאפות את העוגה והאם טורבו ?
שאלה-אפשר להפוך את העוגה לחלבית אם ממירים את השמן בחמאה ואת המים בחלב או שמנת מתוקה? אותה כמות? מה דעתך?
היי
האם אפשר להגדילה את כמות ממרח הלוטוס ולהכין עוגת לוטוס אחידה המקום שיש? אם כן בכמה?