לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (השוקולד דומיננטי במתכון)
200 גרם סוכר
180 מ״ל שמן
קורט מלח
4 חלמונים (עם החלבונים אפשר להכין פבלובה)
4 ביצים שלמות
100 גרם קמח
למילוי:
ממרח פרלינה/נוגט
או ממרח אחר שאוהבים (בוטנים/חלבה/לוטוס)
קוביות שוקולד/מטבעות
גלידה וניל להגשה
אופן ההכנה:
בקערה ממיסים שוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל לתערובת חלקה. מוסיפים שמן טורפים ומוסיפים סוכר ומלח,מוסיפיםחלמונים (אחד אחד)וטורפים בין לבין.
מוסיפים ביצים וטורפים בין לבין לתערובת אחידה.
מוספים את הקמח ומערבבים לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
משמנים בנדיבות תבניות אלומניום (קוקטים)
יוצקים את הבלילה פנימה.
במרכז מזלפים ממרח שאוהבים ומטבעות/קוביית שוקולד.
אפיה:
מחממים תנור ל190 מעלות.
אם רוצים לאפות ולהגיש מיד אופים 10 דקות.
אם רוצים לתזמן את זמן האפיה ולהגיש חם
מקפיאים (אפשר עד חודש)
אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות
15 דקות (ומומלץ לבדוק אחד בתנור שלכם כמה זמן לוקח)
אנחנו רוצים את הפנים נוזלי לכן מומלץ לשים טיימר.
ולא לעבור את הזמן ולהפוך את העוגה לעוגה יבשה.
אם רוצים לאפות ולחמם על פלטה
אופים 10 דקות.
מכסים ושומרים במקרר 1-2 ימים
ומחממים על תבנית שמונחת הפוך על הפלטה עד שחמים.
מגישים עם גלידת וניל או קצפת
היי, אפשרי להכין את המסה לשמור במקרר ולאפות ישר דק לפני ההגשה? יש תוספת זמן אם מוציאה מסה קרה מהמקרר?