top of page
חיפוש
חסי סגל

עוגת רוגעלך

עודכן: 15 בינו׳ 2023

עוגת רוגעלך עסיסית מלאת שוקולד זה חלום.

אני אוהבת לאפות אותם צפופים ולא כיחידים.

רק ככה הם שומרים על עסיסיות.


עוגת רוגעלך/2 תבניות עגולות בקוטר 22/24 ס״מ


10 גרם שמרים יבשים+ כף מים+כף סוכר

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

120 גרם סוכר לבן

קורט מלח

200 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר*


למלית שוקולד:

200 גרם חמאה

250 גרם שוקלד מריר איכותי

קורט מלח

175 גרם סוכר לבן

60 גרם קקאו מנופה


לסירופ סוכר:

100 גרם סוכר

120 גרם מים

1 ביצה להברשה


אופן ההכנה :


 

למלית :


במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים קצרים.

לתערובת אחידה מוסיפים סוכר וקקאו מערבבים לאיחוד ומניחים שעה בטמפרטורת החדר לממרח אחיד שניתן למרוח (ניתן לקרר במקרר ולערבב מיד פעם)

חשוב שהמלית תיהיה יציבה בעת המריחה על הבצק.



לבצק:


בקערה קטנה מניחים כף סוכר שמרים וכף מים.

מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.

עד שנוצר קצף ובועות.

מניחים את כל חומרי הבצק ( מלבד החלב)בקערה כולל השמרים. מתחילים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה חלב* (כמות החלב תלויה בסוג הקמח ובמזג האוויר המשתנה חורף/קיץ)

מוסיפים עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

הבצק מעט דביק וזה בסדר.

מערבלים במשך 10 דקות (שימו טיימר)

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר.מאחדים לכדור ומשמנים היטב מכל הצדדים. מחזירים לקערה עוטפים בניילון נצמד.

ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.(הבצק לא מאוד תופח וזה בסדר)

מוציאים את הבצק מהקערה.

ומחלקים ל2 חלקים שווים

מרדדים על משטח מעט מקומח עלה מלבני דקיק כמה שאפשר.(אם הבצק מתנגד נותנים לו מנוחה של 5 דקות והוא מתגמש)

ומורחים מחצית ממלית השוקולד היציבה על כל המלבן.

ובזהירות מקפלים לשניים (לצורת ספר סגור.)

מרדדים שוב (המלית בורחת המשטח מלוכלך וזה בסדר!זה כל הטעם של הרוגלך.)

בעזרת סכין חדה או גלגלת.

חותכים לצורת משולשים שווים ואחידים( 10-12 )

מגלגלים כל משולש מהבסיס עד לשפיץ לצורת רוגעלך.

מניחים בתבנית עגולה משומנת במרווחים.אבל די צמודים.

ונותנים להם לנוח שעה.(לא פחות)





מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת ומניחים בצד לצינון.(מורחים רק כשהסירופ בטמפרטורת חדר.)


ומחממים תנור ל170-175.


מורחים בעדינות ביצה על הרוגעלך שתפחו.

מכניסים לתנור חם.

ואופים בין 12-20 דקות.

עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.

מיד כשמוציאים מהתנור מזגגים בסירופ סוכר.


הרוגעלך במיטבם ביום הכנתם טריים וחמים.

ונשמרות מעולה עטופות היטב במקפיא.

או בקופסא סגורה גם ליום אחרי.


לעוד שלבי הכנה כנסו להייליסט באינסטגרם https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODUyMDY1NjQ5MDAxMDI5?igshid=1ptzjgk2rhyt1&story_media_id



21,256 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Kommentare


bottom of page