עוגת דבש בקערה אחת סופר קלה להכנה עסיסית רכה וטעימה בטירוף.
עוגת דבש קראמבל פקאן קינמון
לעוגה 1 תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ או (2 תבניות אינגליש קייק חד״פ )
לעוגה:
2 ביצים L
130 גרם סוכר (חצי כוס+3 כפות)
130 גרם דבש (1/3 כוס +כף גדושה)
120 מ״ל שמן
100 מ״ל קפה מוכן (ללא חלב) מים+כפית קפה* (נס או מגורען)
200 גרם קמח תופח* (או כוס וחצי קמח פלוס כף אבקת אפיה)
לקראמבל פקאן קינמון:
30 גרם סוכר חום כהה
60 גרם אגוזי פקאן טבעיים קלויים
חצי כפית קינמון (לא חובה מוסיף המון)
כף שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל165 מעלות
לקראמבל:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לפירורים ושומרים בצד עד ההרכבה.
לעוגת דבש:
בקערה גדולה טורפים ידנית ביצים סוכר דבש לתערובת מעט תפוחה ואחידה.
מוסיפים שמן וקפה טורפים ומוסיפים קמח ומערבבים בקצרה לאיחוד.
מוזגים לתבנית.
מפזרים קראמבל.
אופים 20-25 דקות תלוי בעוצמת התנור
בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה אחרי 20 דקות(לעוגות דבש לוקח יותר זמן) הקיסם יוצא נקי עם פירורים קטנים ולחים.
אם יש צורך מוסיפים עוד זמן תנור.
שכוייך וחג שמח אני רק שאלה אם אין דבש, מה כמות הסוכר ? סוכר לבן? חום?