לסרטון הכנה הקליקו כאן
עוגת רולדה קרם גבינה שוקולד לבן ותותים חגיגית
תבנית בקוטר 36/24 ס״מ (אם אין אפשר גם להכין בתבנית תנור סטנדרטית הרולדה יוצאת נמוכה יותר)
לרולדה:
4 ביצים שלמות
100 גרם סוכר (חצי כוס)
קורט מלח
2 כפות חלב
2 כפות שמן
75 גרם קמח קמח תופח (חצי כוס)
6-7 כפות גדושות קונפיטורת תותים
לקצפת:
1 גבינת שמנת 16% (225 גרם)
500 מ״ל שמנת מתוקה עדיפות 38% קרה מאוד
100 גרם שוקולד לבן
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט שוקולד לבן:
100 גרם גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
לרולדה:
ומקציפים ביצים במיקסר עם בלון הקצפה או מיקסר ידני 1-2 דקות ומוסיפים סוכר בהדרגה מקציפים עוד 2-3 דקות לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים שמן וחלב, מערבבים לאיחוד ומוסיפים קמח קורט מלח, טורפים כמה שניות בודדות לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש 10-12 דקות עד שזהוב ואפוי.
הרולדה נאפת די מהר שימו לב.
היא מוכנה כשהיא קפיצית למגע במרכז.
מצננים את הרולדה לחלוטין (לא מנסים לשחרר לפני שמתקרר)
לקישוט שוקולד לבן:
מקמטים היטב נייר אפיה ומשטחים.
ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים.
משטחים בשכבה דקה את השוקולד על נייר האפיה מפזרים שברי תות (לא חובה) ומקפיאים לחצי שעה או יותר.
שוברים את השוקולד לשברים ושומרים במקפיא.
לקצפת:
ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 5 כפות מהשמנת הלא מוקצפת,ממיסים לתערובת חלקה.
מקציפים שמנת מתוקה אבקת סוכר ואינסטנט לקצפת יציבה מוסיפים את תערובת השוקולד לבן.
לעיצוב:
הופכים את הרולדה על משטח מרופד בנייר אפיה.
מורחים ריבה בשכבה אחידה.
מעל הריבה מורחים קצפת (שומרים 7-8 כפות בשקית זילוף לקישוט)
פורסים את הרולדה ל-6 רצועות שוות בגודלן.
מומלץ לעצב על צלחת הגשה.
מגלגלים את הרצועה הראשונה מתוך-6 לצורת שבלול ומלפפים סביב עוד ועוד רצועות (ראו סרטון)
מזלפים למעלה את הקרם שנותר.
מקשטים בשברי השוקולד לבן.
העוגת רולדה נשמרת מעולה במקפיא.
וטעימה גם חצי קפואה (מזכירה גלידה)
ומושלמת גם כקינוח כייפי)
או במקרר 3-4 ימים בקופסא אטומה.
Comments