top of page
חיפוש
חסי סגל

עוגת גבינה טופי קרמל דבש תפוחים ופירורים

עודכן: 24 בספט׳ 2022

עוגת גבינה תפוחים קרמל חלומית

חגיגית לראש השנה ולא רק🤍


לבצק פריך (פאי) 24ס״מ (אפשר להכין בתבנית 24 ללא שוליים ולחתוך לקוביות

לבצק:

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

75 גרם אבקת סוכר

210 גרם קמח

1 חלמון

2 כפות מים קרים


לקרמל דבש:

100 מ״ל שמנת מתוקה

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

כף דבש

קורט מלח


לתפוחים:

2 תפוחים גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות סוכר

כף חמאה

כף מיץ לימון


למלית הגבינה:

1 מכל גבינת שמנת (227 גרם)

1 מכל גבינה לבנה 9% (250 גרם)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

2 ביצים

כף קורנפלור

כפית תמצית/מחית וניל


לפירורי פקאן:

בצק* (שאריות בצק)

30 גרם פקאן/שקדים טבעי קצוץ דק (מומלץ קלוי)

כף סוכר חום כהה


 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון.

מניחים קוביות חמאה קמח אבקת סוכר מערבלים 1-2 דקות לקבלת פירורים דקים, מוסיפים מים וחלמון מערבלים בקצרהלאיחוד מאחדים לכדור בצק (אם הבצק יבש מוסיפים עוד כף מים)

עוטפים את הכדור בצק בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה (אפשר יותר יום יומיים במקרר)

מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה גדול יותר מקוטר התבנית.

מניחים בתוך התבנית ומהדקים לשוליים ולתחתית.

דוקרים את התחתית במזלג ומקפיאים שעה (אפשר עד חודש הקפאה)

את שאריות* הבצק שומרים לפירורים

מקערת מעבד מזון או מיקסר מערבלים את שאריות הבצק פקאן וסוכר חום לפירורים דקים ושומרים במקרר.

מכינים קרמל:

מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל או בסיר לטמפרטורת חדר (לא חם מידי)

בסיר קטן על להבה נמוכה מחממים דבש ומוסיפים סוכר ממתינים עד שהסוכר נמס ומשחים מערבבים עם כף עץ.

ברגע שכל הסוכר נמס ומקורמל מוסיפים בהדרגה (חשוב!) שמנת ומערבבים בזריזות מוסיפים עוד שמנת ומערבבים תוךכדי הוספת השמנת מערבבים עוד דקה לקרמל אחיד ומכבים את האש.

מעבירים את הקרמל החם (זהירות) לכוס או כלי ולא שוטפים את הסיר (מכינים תפוחים)

מוסיפים לסיר הקרמל (חבל לשטוף השאריות מעולות לנו לתפוחים)

מניחים בסיר תפוחים סוכר לימון על אש בינונית ומתחילים לקרמל את התפוחים 5 דקות ומוסיפים חמאה מערבבים עוד דקהומוציאים למסננת(התפוחים מגירים נוזלים) ולצינון.

מחממים תנור ל175 מעלות

אופים את הבסיס הקפוא לאפיה של 15-20 דקות עד הזהבה גם בבסיס ומצננים בטמפרטורת חדר.

מורידים את חום התנור ל150 מעלות (ללא טורבו)

מוזגים או מזלפים 3/4 מכמות הקרמל לתחתית ומקפיאים עד סיום הכנת הגבינות.

מכינים תערובת גבינות:

בקערה טורפים 2 סוגי גבינות סוכר ביצים וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.

מוזגים על בסיס הקרמל אופים 40 דקות (ללא הפירורים והתפוחים)

כעבור 40 דקות מוצאים את התבנית מהתנור מעלים את חום התנור ל170 מעלות מפזרים תפוחים ופירורים מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות.

מצננים ומזלפים קרמל.

שומרים בקירור.

2-3 ימים


לשלבי הכנה נוספים הקליקו פה👇🏻






















7,335 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1件のコメント


gazawi_m
2021年9月04日

היי חסי תודה על המתכון הנפלא ..רוצה לשאול האם אחרי אפיית הגבינה אמורה להיות יציבה כי יצאה רוטטת עדיין נוזלית ??

ועוד שאלה אחרי האפייה השנייה אני עוברת לחום עליון תחתון עד לסוף האפייה השנייה והשלישית נכון ?

תודה לך

いいね!
bottom of page