תבנית בקוטר 24-20 לבסיס וגדר:
100 גרם פקאן טבעי קלוי
250 גרם ביסקוויטים
1 כף סוכר חום כהה
קורט מלח
150 גרם חמאה מומסת
20 גרם חמאה רכה לשימון התבנית
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
4/3 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
כפית מחית או תמצית וניל איכותית (אם אין לא חובה)
100 גרם שוקולד לבן מקורמל (קרמל מלוח)
60 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות (30 גרם) קורנפלור
לציפוי :
100 מ"ל שמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל
100 גרם סוכר
קורט מלח
10 גרם חמאה
לקישוט: פקאן קלוי
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל-150 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו)
מכינים את הבסיס:
טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים, אגוזים, סוכר ומלח לקבלת פירורים ממש דקים
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לקבלת פירורים.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים היטב בחמאה רכה.
בעזרת גב של כף מדביקים היטב פירורים ומהדקים היטב בדפנות ובבסיס .
אופים 15 דקות ומצננים.
מכינים את מלית הגבינה:
בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים .שוקולד לבן מקורמל עם שמנת מתוקה .
מערבבים בקערה גדולה גבינות, שמנת חמוצה וסוכר.
מוסיפים ביצים, וניל ומלית שוקולד, קורנפלור טורפים (לא מקציפים) לתערובת חלקה.
ומוזגים לתוך הבסיס האפוי.
אופים שעה.
מכינים רוטב קרמל מלוח:
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן /מיקרוגל
במחבת קרמית איכותית.
על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.
חשוב לעמוד צמוד ולהשגיח (סוג של בייבי סיטר)
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ.
ומיד שופכים שמנת חמה (זהירות זה רותח) ומערבבים בזריזות
לקבלת תערובת אחידה מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים שוב. לתערובת אחידה
מכבים את האש. מעבירים למסננת.(לא חובה רק עם יש מעט גושים)
ממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה בטמפרטורת חדר)
מוזגים על העוגה הקרה.
מרשאים בפקאן קלוי
העוגה נשמרת 4-3 ימים במקרר.
עוגה מהממת. האם צריך לאפות באמבטיה של מים בתנור?