העוגת גבינה הראשונה שהכנתי זה עוגת גבינה פירורים. אם כבר להתחיל לאפות עוגות גבינה אז שווה להתחיל בעוגה מתגמלת עם מינימום כשלונות.
עם השנים ניסיתי את כל סוגי העוגות גבינה פירורים.
עד שהגעתי לטעמים שרציתי.
לאיזון המדויק שהוא יותר שמנתי (מוס) ופחות ״גבינתי״.
התוצאה ממכרת.
תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
לבסיס ולפירורים:
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפיה
80 גרם סוכר לבן (חצי כוס -2 כפות)
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
למלית לגבינה:
750 מ"ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד
200 גרם סוכר (1 כוס)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
כפית מחית/ תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
במעבד מזון או בקערת מיקסר מניחים סוכר .קמח חמאה ומלח מעבדים לתערובת פירורית בפולסים קצרים. מפסיקים אתפעולת המיקסר או מעבד המזון. מוסיפים החלמונים מערבלים עד איחוד עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק.
3/4 לפירורים .
1/3 לבסיס העוגה.
מרדדים את הבצק לתחתית העוגה.
מניחים בתבנית ומקפיאים.
את הבצק לפירורים מפוררים בצד התבנית ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא ואופים.
את הבצק לפירורים מפוררים בעזרת מזלג לפירורים תוך כדי אפיה .
אופים בין 15-20 דקות או עד שהבסיס והפירורים זהובים ואפויים .
מצננים.
מרפדים את התבנית בשקף לחילוץ קל.
ומכינים מלית גבינה:
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וניל וסוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים אינסטנט פודינג וגבינה מקציפים רק עד איחוד.
לקבלת קרם יציב ואחיד.
יוצקים על הבסיס האפוי .
מיישרים ומפזרים פירורים בשכבה אחידה.
מקררים לילה במקרר.
העוגה נשמרת 3 ימים במקרר.
טיפים ניתן להקפיא את העוגה עד שבועיים במקפיא.
Comments