top of page
חיפוש
חסי סגל

עוגת גבינה פיסטוק ושוקולד לבן

עודכן: 23 במאי 2023

לקלתית תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס״מ

או תבנית פאי מלבנית בגודל 35X10 ס"מ


לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים


50 גרם פיסטוק טבעיים


100 גרם חמאה מומסת


למלית גבינה:


1 מכל גבינת שמנת (227 גרם)


300 מ״ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד


100 גרם שוקולד לבן


2 כפות אבקת סוכר


2 כפות  אינסטנט פודינג וניל


3 כפיות מחית פיסטוק לזילוף

לתחתית:

4 כפות גדושות מחית פיסטוק טבעית


לקישוט שוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן מומס

50 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים דק




אופן ההכנה:


לבסיס (קלתית) :


טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים ופיסטוקים לאבקה דקה מוסיפים חמאה מומסת מערבבים היטב לתערובת חולית.

משמנים תבנית פאי (עם מעט חמאה)


מהדקים פירורים לדפנות הפאי ולתחתית בעזרת כף שטוחה או כוס חלקה מקפידים על דפנות חלקות ומקפיאים.


מורחים מחית פיסטוק על הבסיס הקפוא ומכינים את מלית גבינה.

למלית:

ממיסים שוקולד לבן עם 50 גרם שמנת מתוקה לתערובת חלקה. מוסיפים גבינת שמנת וטורפים.


מקציפים שמנת מתוקה פודינג וסוכר לקצפת יציבה מאוד.


מוסיפים את תערובת השוקולד לבן וגבינת שמנת ומקפלים לתערובת אחידה.

משטחים על הקלתית קרם גבינה.


בשקית זילוף עם צנטר 1 ס״מ מניחים כף מלית קרם גבינה כפית מחית פיסטוק ושוב כף גבינה כפית מחית פיסטוק

יוצרים מעין שיוש בתוך השקית זילוף.


מזלפים על העוגה. ומקפיאים שעה.


בנתיים מכינים קישוט שוקולד לבן מהיר:


ממיסים 100 גרם שוקולד לבן בפולסים במיקרוגל

לשוקולד נוזלי ללא גושים.


מקמטים נייר אפיה היטב ופותחים.


משטחים את השוקולד הנוזלי על נייר האפיה לשכבה דקיקה.


מפזרים פיסטוקים קצוצים דק. ומקפיאים 15 דקות להתייצבות

שוברים את השוקולד הקפוא ומקשטים את העוגה.



העוגה נשמרת במקרר 2-3 ימים

או במקפיא שבועיים

מפשירים לפני הגשה.

בשיתוף רגע מתוק עלית




8,390 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page