ריבועי גבינה קרמים וטעימים קלים מאוד להכנה.
והשילוב עם הפטל מושלם.
קוטר תבנית 20*20
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים (13 יחידות)
50 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
כף גדושה סוכר חום כהה
למלית גבינה:
225 גרם גבינת שמנת 28-30%
225 גרם גבינת שמנת 16%
60 מ״ל שמנת מתוקה
כפית וניל
120 סוכר (חצי כוס+2 כפות )
2 חלמונים
1 ביצה
פטל קפוא לפיזור .
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות (חום עליון תחתון לא טורבו)
טוחנים ביסקוויטים מלח וסוכר חום לאבקה דקה.
מוסיפים חמאה מומסת. מערבבים לתערובת לחה (כמו חול רטוב)
משמנים ומרפדים תבנית בעזרת כף ומהדקים את הפירורים.
מורידים את טמפרטורת התנור ל140 מעלות
ומכינים את מלית הגבינה:
בקערה טורפים (מטרפה ידנית לא חשמלית)
גבינה שמנת סוכר ושמנת מתוקה מוסיפים וניל חלמונים וביצה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה מגושים.
מוזגים מעל הבסיס האפוי. ומפזרים פטל קפוא .
(התערובת לא תופחת קחו בחשבון)
מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות
תציצו ותבדקו שהעוגה לא מזהיבה
ושומרות על צבע בהיר.
מצננים את העוגה לילה במקרר.
פורסים לקוביות שוות.
Comments