עוגה גבינה חגיגית לשבועות שמתאימה במיוחד גם כקינוח מפנק במיוחד,ילדים ומבוגרים עפו על העוגה.
תבנית/פורמה בקוטר 10 ס״מ(רוחב) 26 ס״מ (אורך)
ניתן להכין בתבנית עגולה בקוטר 22/24 העוגה תצא מעט יותר נמוכה
לבראוניז:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
2 ביצים
רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)
100 גרם סוכר
60 גרם קמח
10 גרם קקאו
1 חבילה קליק חום לבן
לקרם גבינה:
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה קרה 38% אחוז שומן
220 גרם גבינת שמנת 27%-30% שומן
60 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
50 גרם שוקולד קליק עוגיות פצפוצי אורז (סגול)
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
120 גרם גרם שמנת מתוקה
לקישוט 2 חבילות קליק חום לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ וחמאה ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד להמסה חלקה ומבריקה.
מוסיפים סוכר מלח טורפים ומוסיפים ביצים קמח וקקאו.
מערבבים בקצרה לאיחוד.
מוסיפים קליק שחור לבן.
ומערבבים בקצרה.
מוזגים לתוך תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה.
אופים 15 דקות (הבראוניז רכים מעט במרכז ויציבים בצדדים)
מצננים מעט ומקפיאים מיד.
הבראוניז שומר על לחות ועסיסיות מעולה אחרי הקפאה.
בנתיים מכינים קרם גבינה:
מקציפים שמנת מתוקה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל.
לקצפת יציבה מאוד מוסיפים פנימה גבינת שמנת.
מקציפים לאיחוד.
משטחים מעל בסיס הבראוניז הקפוא.
מקפיאים שעה
ומכינים את שכבת הגאנש שוקולד.
מניחים בקערה קטנה שוקולד קליק ושוקולד מריר קצוץ.
מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים מערבבים לתערובת אחידה ומבריקה.
מוזגים ומשטחים מעל הגבינה.
מקפיאים שעה פלוס או עד שיציב.
מסדרים קליק שחור לבן בשורות.
שומרים במקפיא.
לפני הגשה מפשירים חצי שעה
העוגה במיטבה חצי קפואה.
למה מחובר נייר הכסף שמסביב לתבנית?ואיך אחרי זה הפרדת את התבנית מהעוגה?ואיך מאכסנת את העוגה ללא תבנית אחכ?
נראה טובבב
אפשר להמיר את הקליק פצפוצי אורז שבציפוי בשוקלוד חלב רגיל?