לעוגת שוקולד צ׳יפס
תבנית בקוטר 20 ס״מ
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
½ כפית מלח
1 ביצה
180 גרם קמח (כוס פלוס 4 כפות)
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
200 גרם שוקולד צ’יפס
לתוספות:
שוקולד לבן מומס+מחית פיסטוק+פיסטוקים קצוצים
טופי קרמל+פרוסות שקדים קלויים
חמאת בוטנים+שברי בייגלה
ממרח שוקולד+ עדשים או סוכריות
ממרח הרשיז/או שוקולד לבן +עוגיות אוראו
ממרח לוטוס או שוקולד חלב מומס + עוגיות לוטוס
ממרח פרלינה נוגט+אגוזי לוז
שוקולד בלונדי מומס+ פקאן קלוי
*מדובר בכמויות קטנות יחסית לכמות עוגה אחת
לא ציינתי כמה צריך,בגדול צריך 2 כפות ממרח+ כפית ציפוי.
אופן הכנה:
טורפים בקערה חמאה 2 סוכר לתערובת אחידה וקרמית,מוסיפים ביצה, טורפים לתערובת אחידה מוסיפים קמח,אבקת אפיה וסודה לשתיה.
מערבבים בקצרה לבצק מטמיעים פנימה שוקולד צ׳יפס.
מעבירים לתבנית עגולה (רינג משומן) או תבנית חדפ)
מקפיאים חצי שעה.
בנתיים מחממים תנור ל175 מעלות.
אופים את העוגייה 20 דקות עד שהיא מזהיבה יפה.
היא עדיין מעט רכה במרכז ומתייצבת בהמשך.
מצננים לחלוטין.
פורסים ל8 חלקים שווים (כמו פיצה)
מזלפים תוספות אהובות.
העוגה נשמרת יומיים בטמפרטורת החדר.
אפשר להקפיא.
Comments