לסרטון הכנה לחצו כאן
עוגיות (12-14 עוגיות)
100 גרם חמאה חומה (ראו הוראות הכנה)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
חצי כפית מחית וניל או תמצית
½ כפית מלח לא לוותר
1 ביצה L בטמפרטורת חדר
140 גרם קמח (1 כוס)
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
חצי כפית מדידה אבקת אפייה (2.5 גרם)
חצי כפית מדידה סודה לשתייה (2.5 גרם)
200 גרם שוקולד צ’יפס איכותי שטעים לכם (או שוקולד מריר קצוץ)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
מתחילים בהכנת החמאה החומה על אש בינונית.
מניחים במחבת או בסיר קטן חמאה וממיסים,מערבבים ומשגיחים שיש בועות קטנטנות והחמאה מתקרמלת או עד לקבלת צבע זהוב עם גושים קטנטנים מקורמלים בתחתית (לא שרופים) עם ריח מעט אגוזי,החמאה עם בועות קטנטנות.
מכבים את האש ומניחים לחמאה להצטנן כמה דקות בנתיים מכינים את המצרכים.
מערבבים בקערה קמח קורנפלור אבקת אפיה מלח וסודה לשתיה לתערובת אוורירית ללא גושים.
בקערה טורפים (בלי מיקסר)2 סוגי סוכר עם חמאה מוספים וניל וביצה וטורפים 2 דקות לתערובת אחידה ובהירה מוספים את תערובת הקמחים ובעזרת מרית מאחדים לבצק אחיד ורך מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים.
שימו לב יש 2 אופציות לאפיה או לאפות מיד את העוגיות כשמסיימים להכין העוגיות יוצאות מעט יותר דקות או אם מקררים את בצק העוגיות במקרר שעתיים או עד לילה.
מגלגלים ואופים כרגיל (בשני המקרים העוגיות טעימות מאוד תנסו ותחליטו מה העדיפות שלכם)
יוצרים עוגיות בגודל 50 גרם או עם כף גלידה קפיצית.
אופים במרווחים(העוגיות מתפשטות) בתנור למשך 12 דקות.
העוגיות יוצאות דקות יחסית באפיה מיד ללא קירור.
אפשר להקפיא את העוגיות לא אפויות במקפיא לאפות בתנור שחומם מראש עוגיות קפואות בתנור חם.
לקוגלידה:
השתמשתי בגלידת קפה של בן אנד ג׳ריס
הטריק הפשוט הוא לפרוס ״פרוסות״ ולהניח בין 2 עוגיות חמימות.
Comments