צנצנת עוגיות בבית זה תמיד רעיון טוב.
עודעות חמאה פריכות במילוי טראפל שוקולד רך.
ביס מושלם.
לעוגיות:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
125 גרם אבקת סוכר
335 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים מולבנים
קורט מלח
1 ביצה
למלית:
120 מ״ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד חלב
כף גדושה פרלינה לוז (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכינים את מלית השוקולד:
בקערה מניחים שוקולד קצוץ ושמנת מתוקה.
מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים.
עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
מוסיפים מחית פרלינה.
מכסים מצננים בטמפרטורת החדר עד התייצבות.
מעבירים לשקית זילוף.
מכינים את הבצק:
בקערת מעבד מזון מניחים חמאה קמח א.סוכר מלח אבקת שקדים טוחנים בפולסים קצרים.
עד לקבלת תערובת פירורית דקה מוסיפים ביצה ומערבלים בכמה פולסים בודדים עד לקבלת בצק אחיד (נזהרים לא לערבליתר על מנת שלא נפגע בפריכות העוגיה)
מגבשים לבצק עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.
מוציאים את הבצק הקר ומרדדים בין 2 ניירות אפיה
לעובי חצי ס"מ מ
מקפיאים 30 דקות.
מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת במשטח סיליקון סילפאן מחורר (לא חובה)
מפעילים תנור ל175 מעלות.
אופים 10 דקות לקבלת צבע זהוב ומצננים.
מזלפים כל עוגיה שלמה שוקולד במרכז וסוגרים בעוגיה.
לעוגיות פריכות מושלמות:
1. בעת עיבוד הבצק במעבד מזון מפעילים בפולסים קצרים
בצק שמעבדים יותר מידי הופך לצמיגי וקשה
2. בצק פריך אוהב קור
לא מוותרים על שלב קירור הבצק. שתורם שהעוגיה תשמור על צורה סימטרית
היי,
ראשית חייבת לציין שאני מאוהבת במתכונים שלך והם מככבים אצלי כל הזמן .
לגבי העוגיות לא ראיתי בתהליך ההכנה לאחר רידוד בין שתי גליונות נייר אפייה את אופן החיתוך לעוגיות
תודה רבה♥️