עוגיות חמאה אגוזי לוז תמימות למראה ההפתעה מתגלה בביס החלומי
עוגיות הפתעת שוקולד לוז
140 גרם קמח לבן (1 כוס )
100 גרם אגוזי לוז קלויים קלופים(או אגוזים אחרים)
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
רבע כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף חלב קר
25-30 כדורים אגוזי לוז מצופים בשוקולד חלב (נמכרים במשקל בחניות ממתקים)
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל180מעלות,
במעבד מזון עם להב מניחים את כל המצרכים מלבד חמאה וחלב. מעבדים הכל לאבקה דקה.
עוצרים את המעבד מזון.
ומוסיפים חמאה קרה וחלב .
מעבדים בפולסים קצרים בלבד לאיחוד ולקבלת גושי בצק אחידים מאחדים בידיים.
מחלקים בצק ל25 חלקים (15 גרם לכדור)
מניחים בכל כדור בצק כדור שוקולד וסוגרים לעיגול(כמו קובה) מקפיאים 10 דקות,
מניחים את העוגיות במרווח על מגש מרופד בנייר אפיה .
ואופים 10 דקות בלבד (בודקים שהעוגיה זהובה בתחתית )
אם לא מוסיפים עוד 2 דקות .
מצננים לחלוטין.
מומלץ לשמור במקפיא עוגיות לא אפויות,
לאפות כשמתחשק בתנור שחומם מראש (מכניסים עוגיות קפואות)
Comments