לעוגיות האלה אני קוראת פצצת אנרגיה.
בימים שאני מרגישה שאני צריכה אקסטרה אנרגיה (היי חופש גדול)
אני מכינה לי עוגיות בריאות עם אגוזים שקדים ועוד הפתעות (שוקולד מריר חובה).
העוגיות פריכות וזהובות מבחוץ ורכות מעט בפנים.
טעימות בטירוף וקצת קשה להתאפק לא לחסל אותן מהר.
ועוד בונוס גם ממש קלות להכנה.
לעוגיות | 20 עוגיות
100 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת חדר (חצי כוס)
120 גרם סוכר חום כהה דביק (חצי כוס)
100 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס)
קורט מלח
כפית מחית וניל
2 ביצים
175 גרם קמח כוסמין לבן (1 ורבע כוסות)
50 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קווקר)
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
30 גרם פקאן קלוי* טבעי וקצוץ גס
100 גרם שקדים פרוסים קלויים* (4\3 כוס)
50 גרם גרעיני דלעת (50 גרם)
150 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס
1 כוס חמוציות טבעיות
אופן ההכנה:
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית 2 סוגי סוכר שמן קוקוס מלח ווניל.
מוסיפים ביצים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים קמח וסודה לשתיה.
מערבבים ומוסיפים אגוזים.שקדים גרעיני דלעת שיבולת שועל מערבבים בזריזות.ומוסיפים חמוצית ושוקולד
ברגע שמתקבלת תערובת חידה מפסיקים לערבב. מכסים בניילון נצמד.
ושומרים במקרר למינימום חצי שעה (אפשר יותר גם לילה)
מחממים תנור ל175 מעלות.
מגלגלים לכדורים שווים (או עם כף קפיצית)
מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה ברווחים.
אופים 12 דקות עד שהעוגיות זהובות
מצננים. וזוללים.
העוגיות במיטבן ביום יומיים אחרי הכנתם
ניתן לשמור עד חודש במקפיא
*** קולים שקדים ופקאן בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 10 דקות
מוגזם כמה שזה טעים!!!