את העוגיות אמסטרדם המקוריות שנמכרות באמסטרדם בחנות קטנה עם תור ארוך במיוחד.
עוגיות שיוצאות חמות מהתנור עם שוקולד לבן נוזל.
את הגרסה שלי לאמסטרדם בחרתי להכין עם שוקולד לבו מקורמל עם טעמים עמוקים ומקורמלים שמשתלבים נפלא יחד, ממליצה לכם בחום לנסות.
אפשר גם ללכת על העוגיות המקוריות ולהכין עם שוקולד לבן איכותי.
לעוגיות:
210 גרם קמח
50 גרם קקאו
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
1 ביצה L
100 גרם סוכר חום כהה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
שוקולד לבן מקורמל
300 גרם שוקולד לבן איכותי
20 גרם חמאת קקאו או 2 כפיות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לשוקולד המקורמל:
תבנית חצי כדור סיליקון בקוטר 3ס״מ
מחממים תנור ל120 מעלות טורבו.
בתבנית נקייה (לא חד פעמית )ויבשה או בתבנית פיירקס.
מפזרים שוקולד חמאת קקאו או שמן.
מנחים את התבנית במרכז התנור .
כל 10 דקות מוציאים את התבנית ונותנים ערבוב טוב לשוקולד עם מרית. בתחילה התערובת נראת שבורה וגרגירית אבלבהמשך זה מסתדר
בודקים כל 10 דקות ומערבבים התהליך יכול לקחת 30-40 דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה נוזלית בצבע עמוק חום קרמלי עמוק כמו ריבת חלב.
מזלפים לתוך תבנית סיליקון חצי כדור.
מקפיאים 10 דקות.
חשוב תוך כדי אפיה לפתוח תנור ולערבב היטב
שהשוקולד מוכן ומבריק מזלפים לתוך תבנית סיליקון חצי כדור .
מחברים כל 2 חצאים לכדור שלם (פרלין)
מניחים על הבצק(פיתה) וסוגרים בשניה
אופן ההכנה:
בקערה עם מיקסר וו גיטרה מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר ומלח במהירות בינונית לתערובת קרמית בין לבין מנקים את דפנותהקערה עם לקקן ומוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אווירירית ובהירה.
מאחדים את התערובת שנדבקת לצדדי הקערה.
מוסיפים קמח סודה לשתיה וקקאו ושוקולד חלב.
מאחדים לתערובת אחידה.
מקררים חצי שעה .
מחממים תנור ל180 מעלות
מחלקים ל30 חלקים שווים (25 גרם כל כדור )
משטחים לפיתה מניחים כדור שוקולד במרכז וסוגרים בעוד פיתה. מהדקים בצדדים מניחים במגש מרופד בנייר אפיהממשיכים עם כל הכדורים.
שימו לב שבשלב הזה ניתן להקפיא את העוגיות לפני אפיה.
אופים 10-12 דקות (ולא יותר)
ממתינים 10 דקות לפני שפותחים.
המרקם נשאר נוזלי לחצי שעה אם רוצים לאכול בהמשך מחממים כמה שניות במיקרו.
טיפים ואופציות:
1.לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בקוביות שוקולד בלונדי לכל עוגיה שמים 3 קוביות.
Comentarios