לממרח נוטלה ביתית:
300 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים***
כף שמן
60 גרם קקאו איכותי
150 גרם אבקת סוכר
100 גרם שוקולד חלב
טוחנים את האגוזי לוז ושמן במעבד מזון 5 דקות עד למשחה חלקה ונוזלית.
מוסיפים שוקולד (השוקולד נמס כי התערובת מעט חמה) מערבלים ומוסיפים אבקת סוכר וקקאו.
מעבירים לצנצנת נקיה.
לעוגיות:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
120 גרם אגוזי לוז קלופים קלויים טחונים גס
100 גרם קמח תפוח אדמה
200 גרם סוכר לבן
קורט מלח
1 ביצה
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון מניחים.
את כל המצרכים מלבד הביצה .
מפעילים בפולסים קצרים. לפירורים דקים
מוסיפים ביצה ומערבלים לאיחוד.
הבצק מעט דביק.
מחלקים ל2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק
תבין 2 ניירות אפיה. לעובי דק
מקפיאים לשעה (אפשר גם יותר )
מחממים תנור ל175 מעלות
קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס״מ
אפשר בכל גודל שרוצים
רק חשוב לבדוק זמני אפיה
ל10-12 דקות עד הזהבה גם בחלק התחתון.
שימו לב שאין קמח העוגיות נוטות להישרף מהר יותר.
מצננים לחלוטין.
ומורחים בעזרת כפית/שקית זילוף
ממרח נוטלה ביתי.
*** איך קולים אגוזים?
מחממים תנור ל175
בתבנית מניחים אגוזים טבעיים עם הקליפה החומה.
מכניסים לתנור לבין 10-15 דקות תלוי בכמות האגוזים
תאפשר להריח ריח משגע ובאגוז טיפה משחים תעקבו.
מוציאים מהתנור ובזהירות משפשפים עם מגבת או בידיים הקליפה מתקלפת במהירות.
אם נשאר מעט קליפה עקשנית זה לא קריטי אפשר לטחון.
לעוד שלבים שאלות בקשות ובקרו אותי באינסטגרם ❤
Commentaires