עוגת גבינה אפויה קלאסית וטעימה במיוחד בסיס ביסקוויט פריך. לפעמים הפשטות מנצחת עוגה של בית עוגה נוסטלגית . נכון שאם כל הפשטות דווקא עוגות מהסוג הזה לפעמים נכשלות. תעקבו אחרי המתכון והטיפים ותצא לכם עוגת מהממת
תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ מ
לבסיס:
150 גרם קמח (כוס+ כף )
50 גרם סוכר (רבע כוס)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
לעוגה:
5 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 שמנת חמוצה (200 מ״ל)
225 גרם גבינה שמנת נפוליון 27%
250 גרם גבינה לבנה 9%
כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם )
לציפוי קצפת: (אופציה לא חובה)
1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ״ל
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
בקערת מיקסר / בידיים מאחדים את חומרי הבסיס
עד איחוד. משטחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב ליצירת עובי אחיד. מקפיאים 20 דקות
מחממים תנור ל175 מעלות אופים 20 דקות עד הזהבה ומצננים. לעוגה:
מחממים תנור ל130 מעלות תוכנית אפיה רגילה(לא טורבו)
טורפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר(100 גרם).
גבינות תמצית וניל. קורנפלור ואבקת אינסטנט פודינג וניל. לתערובת אחידה
בקערת מיקסר יבשה מקציפים חלבונים מוסיפים בהדרגה את מחצית הסוכר השניה. (100 גרם) ומקציפים לקצף רך (תציצו באינסטוס יש סרטון הדגמה)
נזהרים לא להקציף יתר מה שפוגם בקיפול.
מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבסיס האפוי.
אופים את העוגה בתחתית התנור.
אופים שעה וחצי .מצננים לילה במקרר.
לקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה קרה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
מורחים /מזלפים את הקצפת על העוגה בצורה אחידה
המתכון הופק עבור מגזין טעימות, צילום: דניאל לילה
Comentarios