לתחתית:
200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן קנולה
לעוגיות:
80 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
30 גרם סוכר חום כהה (2 כפות )
1 ביצה L
חצי כפית תמצית או מחית וניל אמיתית אם אין מוותרים
160 גרם קמח לבן (כוס פלוס 2 כפות)
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח (לאמיצים חצי כפית😉)
120 גרם מיני שוקולד צ’יפס (1 כוס גדושה) להשיג בחנויות מתמחות)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
בקערה טורפים בעזרת מטרפה חמאה רכה 2 סוגי סוכר ומלח לתערובת אחידה מוסיפים וניל וביצה וטורפיםכ2 דקותלתערובת בהירה ואחידה מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה. מאחדים בקצרה לבצק ומוספיםאת השוקולד צ’יפסמערבבים לבצק רך ואחיד.
מגלגלים לעוגיות (15 גרם יחידה)
אופים במרווחים העוגיות תופחות 10-12 דקות עד שזהובות.
מצננים ובנתיים ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפולסים קצרים לשוקולד מבריק ומוסיפים שמן מערבבים.
יוצקים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (שימו לב אחת שיכולה להכנס למקפיא)
משטחים את השוקולד ומניחים עוגיות שוקולד צ׳יפס ומהדקים (לוחצים מעט)
מקפיאים 10 דקות.
או עד שקפוא בעזרת סכין פורסים לריבועים.
Comments