מתכון לקראנצ׳ קרמל בוטנים או בקיצור סוג של חטיף סניקרס טעים וממכר בטירוף
מתכון:
תבנית אורך 26 ס״מ רוחב 10
לבסיס:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם קורנפלקס
קורט מלח
125 גרם חמאת בוטנים או ממרח אחר שאוהבים
לשכבת הקרמל:
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
25 גרם חמאה רכה
בייגלה שמיניות
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב מומס
2 כפות שמן
לקישוט: שבבי מלח (מאלדון)
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד חלב במיקרו מוסיפים חמאת בוטנים וקורפלקס ומלח.
מערבבים לאיחוד עד שכל השבבים מצופים.
מניחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.
ומקפיאים עד סיום הכנת הקרמל.
לשכבת הקרמל:
במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.
חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)
לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.
מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)
מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות.
מורחים על שכבת הקורנפלקס מניחים בייגלה ומחזירים למקרר להתייצבות.
פורסים לקוביות ומקפיאים 10 דקות
מכינים ציפוי:
מערבבים שוקולד חלב מומס עם שמן.
בעזרת מזלג מצפים את הקוביות בשוקולד, מניחים על נייר אפיה מקפיאים כמה דקות ואוכלים.
אוכלים בטמפרטורת חדר ושומרים במקפיא.
Comments