מתכון לקראנצ׳ טופי קרמל בוטנים או בקיצור סוג של חטיף סניקרס טעים וממכר בטירוף…
תבנית אורך 26 ס״מ רוחב 10 ס״מ
לבסיס:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם קורנפלקס
קורט מלח
125 גרם חמאת בוטנים
לשכבת הקרמל:
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
25 גרם חמאה רכה
בייגלה שמיניות
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב מומס
30 גרם חמאת קקאו מומסת או 2 כפות שמן קנולה
לקישוט: שבבי מלח
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפולסים קצרים מערבבים לתערובת אחידה מוסיפים חמאת בוטנים וקורפלקס ומלח.
מערבבים לאיחוד עד שכל הקורנפלקס מצופה.
מניחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.
ומקפיאים עד סיום הכנת הקרמל.
לשכבת הקרמל:
במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.
חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)
לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.
מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)
מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות.
מורחים טופי קרמל על שכבת הקורנפלקס (הקפואה) מסדרים שורות של בייגלה ומחזירים למקרר להתייצבות.
מחלצים מהתבנית.פורסים למלבן וכל מלבן לקוביה. ומקפיאים 10 דקות
מכינים ציפוי:
מערבבים שוקולד חלב מומס עם חמאת קקאו או שמן.
מצפים את הקוביות מניחים על נייר אפיה מקפיאים כמה דקות.
אוכלים בטמפרטורת חדר ושומרים במקפיא או בטמפרטורת חדר (3-4 ימים)
וואו כמה שזה טעים🫢 טרפנו הכל ביום אחד. ממכר!!!
😍יצא שלמותתתת על חללל תודה על המתכוןןןןן