top of page
חיפוש
חסי סגל

סינבון רולס מושלמים

עודכן: 15 בינו׳ 2023


לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם סוכר לבן

10 גרם שמרים יבשים

180 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 חלמון

חצי כפית מלח


למילוי:

100 גרם חמאה רכה מאוד

240 גרם סוכר חום כהה

2 כפות קינמון


ביצה טרופה + כף חלב להברשה לפני אפיה

לציפוי:

100 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת חדר

60 גרם חמאה רכה מאוד

180 גרם אבקת סוכר

קורט מלח


 

אופן ההכנה:

לבצק:

מערבלים במיקסר את כל החומרים מלבד החלב שמוסיפים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק ונפרד מדפנות הקערהלשים במשך 10-12 דקות.

משמנים את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי.

לעיצוב:

מרדדים את הבצק על משטח עבודה(הבצק נוח לרידוד אין צורך לקמח ואם בכל זאת הוא מעט דביק אפשר לפזר קמח עלהמשטח)

מרדדים למלבן באורך 50 ס״מ רוחב 45 ס״מ.

מערבבים סוכר עם קינמון

מורחים חמאה על כל המלבן ומפזרים סוכר ומקפידים שהסוכר ידבק לחמאה.

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה ופורסים ל12 פרוסות שוות( הכי נוח עם חוט דנטאלי כן כן! הצורות יוצאות יפהפיות) לפנישפורסים מסמנים עם סכין שיהיו שווים בגודלם. מניחים בתבנית בקוטר 20*30

במרווחים המאפים מאוד תופחים.

מתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי המאפים מכפילים את נפחם ונצמדים אחד לשני.


חשוב להניח במרווחים המאפים מכפילים את נפחם

מורחים ביצה ונזהרים לא לפגום בנפח.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות

ל15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ונראים מוכנים.

אם יש צורך מוסיפים עוד זמן בתנור רק שימו לב.



לציפוי:

טורפים את כל מרכיבי הציפוי לממרח חלק חלק ללא גושים ושומרים בצד.

ברגע שהמאפים יוצאים מהתנור מורחים זיגוג מתוק.

המאפים נשמרים יומיים סגורים בטמפרטורת חדר.

אפשר להקפיא ללא הציפוי להפשיר לחמם מעט ולמרוח ציפוי.


לסרטונים נוספים ושלבי הכנה בואו לאינסטגרם

31,291 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page