סופגניות קקאו מטריפות בצק אווירירי בטירוף.
משתלב מושלם עם הסופגניה הלא מאוד מתוקה.
אני בטוחה שהסופגניות מדברות בעד עצמן פשוט לכו להכין ותספרו לי איך יצא (או תשלחו לי תמונות)
זה הכי משמח בעולם:)
אז חג טיגונים שמח.
לבצק:
340 גרם קמח
20 גרם קקאו
8 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר לבן
קורט מלח
1 ביצה
170 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר
20 גרם חמאה מומסת
20 גרם שמן
למילוי:
150שוקולד לבן
200 גרם ממרח נוצ׳לה קינדר/נוגט
אופציה נוספת: פרלינים שוקולד לבן/חלב
לציפוי :
100 סוכר לבן
2 כפות קקאו
קורט מלח
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מניחים קמח קקאו סוכר מלח שמרים ומערבבים . בקערה נפרדת מערבבים ביצה חלב שמן וחמאה מומסת.
מפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזל תוך כדי לישה עד לקבלת בצק הנפרדמהדפנות ומעט דביק ממשיכים ללוש במשך 10-12 דקות (תפעילו טיימר)
מכינים את המילוי:
ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים במיקרוגל
מוסיפים ממרח קינדר/נוגט
מערבבים לתערובת אחידה ומצננים עד הרכבה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה (ניתן להתפיח במקרר לילה)
גוזרים ריבועי נייר אפיה בקוטר מעט יותר גדול מקוטר הסופגניה מרססים ספריי שמן.
מחלקים את הבצק ל14 כדורים או שוקלים כל כדור ל40 גרם מכדררים לכדורים (ראו סרטון באינסטגרם)
לכדור אחיד ומהודק.
אופציה נוספת במקום מילוי.
בזמן עיצוב הכדור להכניס פרלין שוקולד לבן
מניחים את הכדורים המוכנים על גבי ריבועי נייר האפיה ומשומן ומרססים שוב מעל הסופגניות (חשוב לא לדלג על השלב כדישהסופגניות לא התייבשו)
מתפיחים בחדר חמים כשעה (אם מטבח קר תתפיחו יותר זמן)
מחממים שמן בסיר קטן לטמפרטורה 160 מעלות חשוב לעבוד עם מדחום.
ברגע שהשמן מגיע לטמפרטורה הרצויה.
מכיניסים את הסופגניות שהצד שתפח יהיה בפנים השמן (הופכים בזהירות פנימה) מטגנים בכל סבב לא יותר מ3-4 סופגניות כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן
מטגנים מכל צד 2 דקות.
מוציאים מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומיד אחרי לקערת הסוכר קקאו (חשוב לצפות את הסופגניות בעודן חמימות) הסוכר נדבק טוב יותר.
שאלות נוספות בנוגע למתכון תכתבו לי באינסטוש או במייל
מזלפים פנימה מילוי בנדיבות.
וזוללים בהנאה
הסופגניות במיטבן בזמן הכנתם או כמה שעות אחרי.
Comments