top of page
חיפוש
חסי סגל

סופגניות קורנפלקס קרמל

עודכן: 7 בדצמ׳ 2023

מסוג הסופגניות שהן לגמרי הקינוח המושלם

כאלה שמכינים שבאמת רוצים לפנק.

קרם קורנפלקס בחלב ציפוי שוקולדי וקורנפלקס קרמלי מלוח.

ממליצה לקרוא את המתכון מראש ולחלק את השלבים זה מאוד מקל על ההכנה.

שימו לב לתוצאות מושלמות רצוי לעבוד עם משקל ועם מדחום לסופגניות.

הסרטון המלא אצלי באינסטגרם🤍

חנוכה שמח מלא באור



לבצק (18 סופגניות)

500 גרם קמח לבן

25 גרם שמרים טריים (שמרית) או 10 גרם שמרים יבשים

130 מ״ל חלב פושר

75 גרם סוכר לבן

3 ביצים L

1 כפית מחית וניל (לא חובה)

כף ברנדי/רום/משקה אלכוהולי

חצי כפית מלח

75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות





לטיגון: ליטר שמן קנולה


בקערת מיקסר עם וו לישה.

מניחים שמרים קמח. סוכר וביצים וניל ברנדי מוסיפים את חלב ומערבלים במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד וחלק שנפרדמדפנות הקערה.

מוסיפים תוך כדי לישה קוביות חמאה רכות . כל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות היטב בבצק. מוסיפים מלח.

וממשיכים ללוש עוד 5 דקות (סך הכל 10 דקות)

הבצק יוצא רך ומבריק ומעט דביק .

מעבירים לקערה משומנת קלות.

מכסים בניילון נצמד.

2 אופציות :

אפשר להתפיח בחוץ שעה וחצי

או במקרר לילה (8 שעות) (אחרי התפחה במקרר ממתינים רבע שעה ומגלגלים לסופגניות ומתפיחים שוב

שימו לב אחרי מקרר צריך יותר זמן התפחה הבצק קר.

תעשו את השיקול מתי תרצו לטגן .



גוזרים ריבועי נייר אפיה מעט יותר גדול מגודל הסופגנייה

ומשמנים אותם היטב. ומניחים על מגש.

אחרי תפיחה:

שוקלים לכדורים במשקל 40 גרם

או מחלקים ל20 כדורים .

מפזרים מעט מאוד שמן על משטח העבודה.

מלוקחים פיסת בצק ועוטפים אותה בכף היד לוחצים אותה מעט.

ומסובבים על משטח העבודה ובקצוות האצבעות ובתנועה סיבובית. מפעילים מעט לחץ על הבצק. עד שהוא נעשה כדוראסוף (זה חשוב מאוד לתוצאה הסופית )

מניחים את הכדורים ומשמנים אותם בנדיבות או מרססים בספריי שמן.

חשוב מאוד לשמן (לא רוצים שהבצק יתייבש בתפיחה.

מתפיחים שעה מינימום תלוי במזג אוויר.

(חשוב לא לוותר על פחות משעה התפחה) זה מה שנותן אווריריות לסופגניה.

הסופגניות מכפילות את נפחן

מחממים סיר נמוך ורחב. בשמן לטמפרטורה 160 מעלות אש בינונית .

ברגע שהשמן הגיע לטמפרטורה.

מכניסים את הסופגניה ביחד עם הנייר האפיה לשמן החם מכניסים בכל סבב 3-4 סופגניות (לא יותר כדי לא להוריד אתטמפרטורת השמן) מוציאים את נייר האפיה עם מזלג/מלקחיים.

שימו לב שלפעמים טמפרטורת השמן עולה ויורדת לכן חשוב לשחק עם הלהבה ולא לרדת מ160 מעלות.

וכמובן לא לעלות מעבר ל170.

מטגנים כל צד כ2 דקות לקבלת צבע יפה וזהוב .

מוציאים מהשמן למסננת או נייר סופג .




לקרם פטיסייר קורנפלקס

כוס קורנפלקס+חלב

375 גרם חלב (אחרי שהייה בקורנפלקס)

5 חלמונים

75 גרם סוכר

40 גרם קורנפלור

לקיפול:

150 שמנת מתוקה מוקצפת


לקורנפלקס בטופי קרמל מלוח:


120 גרם סוכר

40 גרם חמאה רכה

75 גרם שמנת מתוקה חמימה

רבע כפית מלח

80 גרם קורנפלקס


לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב מומס

30 גרם שמן קנולה

 

אופן ההכנה:




לקרם פטיסייר:

בקערה משרים קורנפלקס ב375 גרם חלב חצי שעה ומסננים.עם החלב של הקורנפלקס מכינים קרם פטיסייר.

בסיר מניחים את החלב,חלמונים,סוכר וטורפים היטב עם מטרפה מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד שאין גושים ומבשליםעל אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך ומבעבע.


מעבירים את הקרם לקערה נקיה מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם כדי למנוע קרום ושומרים במקרר שעתיים.עד 24 שעות. מוציאים את הקרם מוסיפים שמנת מוקצפת וטורפים לקבלת קרם חלק.

 

מכינים טופי קרמל:

במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר.


חשוב! לא מערבבים בכלל את הסוכר עד שהוא לא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.


מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.


חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר.


ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר ומוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזותבעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)


לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.

מוסיפים קורנפלקס ומערבבים עם כף עד שכל הקורנפלקס מצופה מניחים לצינון בתבנית מרופדת בנייר אפיה.


אם לא משתמשים מיד אפשר להקפיא את הקורנפלקס בקופסא אטומה חודש במקפיא.



להרכבה:

סופגניות מטוגנות טריות

קרם פטיסייר בשקית זילוף

שוקולד חלב לציפוי

וקורנפלקס מקורמל


יוצרים חור בעזרת שיפוד במרכז הסופגניה

ממלאים בקרם פטיסייר.

טובלים את קצה הסופגנייה בשוקולד מנערים היטב ומניחים על צלחת ומקשטים בקורנפלקס מקורמל.

ולאמיצים מפזרים מלח מאלדון.

ומקבלים את הביס המושלםםם

הסופגניה במיטבה טריה מאוד.




1,975 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page