סופגניות בצורת דונאטס מלוחות
500 גרם קמח לבן
250 מ״ל מים
10 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
4 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
כפית מלח
ליטר שמן לטיגון
תבלין Everything bagel ביתית
2 כפות שומשום לבן
כף שומשום שחור
כף בצל יבש
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
כפית מלח
כפית פרג יבש
למילוי גבינת שמנת
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם להב לישה.
מניחים קמח,שמרים וסוכר מוסיפים מים שמן זית ומלח ומערבלים במהירות 1-2.
וממשיכים ללוש עוד 10 דקות.
הבצק יוצא רך ומבריק ומעט דביק .
מעבירים לקערה משומנת קלות.
מכסים את הקערה ומתפיחים שעה.
כעבור שעה מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה ונזהרים לא ללחוץ או לרדד דק מידי.
יוצרים צורת דונאטס.
משמנים היטב נייר אפיה מניחים את הדונאטס ומשמנים בעזרת ספריי או מברשת עם שמן.
מתפיחים מינימום שעה עד שהם ממש מכפילים נפח.
מחממים שמן במחבת ל165-170 מעלות.
מטגנים את הדונאטס המלוחים.
2 דקות מכל צד או עד שהם זהובים ויפים.
טובלים בתבלין מיד מגישים עם ממרחים אהובים.
אם לא טובלים מיד בתבלין מברישים מעט בשמן וטובלים.
פורסים ומורחים גבינת שמנת או כל ממרח שאוהבים.
הסופגניות במיטבן טריות
אפשר לחמם כמה דקות לפני הגשה בתנור על חום 175 מעלות.
Comments