15/20 עוגיות
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
1 חלמון
30 מ״ל שמנת מתוקה או חלב (2 כפות)
חצי כפית אבקת אפיה
210 גרם קמח לבן(כוס וחצי קמח)
קורט מלח
למילוי:
ממרח נוטלה או כל ממרח שוקולד שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון.
מעבדים חמאה סוכר וחלמון ושמנת מתוקה למרקם חלק מוסיפים קמח מלח ואבקת אפיה ומעבדים בקצרה לאיחוד הבצק.
מחלקים ל2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק קורצים עיגולים(בקוטר 7 ס״מ) מזלפים ממרח במרכז העיגול וסוגריםלצורת סהרון (חצי ירח)
מקפיאים 10 דקות או יותר.
אופים את העוגיות קפואות 10 דקות בתנור שחומם מראש.
לעוגיות מעט זהובות.
מצננים ופדרים באבקת סוכר.
Comments