הסרטון המלא למתכון באינסטגרם
לבצק:
500 גרם קמח (מומלץ קמח לחם)
12 גרם שמרים טריים* (או 5 גרם שמרים יבשים)
50 גרם סוכר
5 גרם מלח
200 גרם חלב קר
2 ביצים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כפית תמצית וניל
להברשה:
ביצה טרופה +2 כפות אבקת סוכר
למילוי:
250 גרם שמנת להקצפה 38%
100 גרם גבינת מסקרפונה (אם אין שמים 2 כפות אינסטנט פודינג ומגדילים את כמות השמנת)
3 כפות אבקת סוכר
מחית פיסטוק
ציפוי שוקולד:
120 גרם שוקולד חלב מומס
כף שמן
לפיזור פיסטוקים קצוצים
*לתוצאה קרובה לטעם סופגניה ממליצה להשתמש בשמרים טריים.
אופן הכנה:
אופן הכנה לבצק מריטוצו:
בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים.
מוסיפים את החלב הקר, הביצים ותמצית הווניל. לשים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתחילה להתגבש לבצק אחיד.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרות, כל פעם כמה קוביות, עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק. זהו שלב קריטי להענקת המרקם הרך והאוורירי של המריטוצו.
ממשיכים ללוש במהירות נמוכה במשך 10-15 דקות עד שהבצק חלק, גמיש דביק ונפרד מדפנות הקערה.
התפחה ראשונה במקרר:
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד מתפיחים 8 שעות(לילה)
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה (כ-60-80 גרם לכל כדור). מעצבים כל כדור לצורת אליפסה או עיגול, תלוי בצורת המריטוצו הרצויה. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים.
מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד, ומניחים להתפחה נוספת של כ-שעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.מברישים את הכדורים בביצה טרופה עם סוכר.
ואופים 15-20 דקות, עד שהכדורים מזהיבים יפה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לגמרי לפני המילוי.
מקציפים קצפת אבקת סוכר ומסקרפונה
לקרם יציב מעבירים לשקית זילוף וגוזרים בקצה.
הרכבת המריטוצו:
חותכים כל לחמנייה כמעט עד הסוף, כמו “כיס” (לא לחתוך לגמרי)
בכל אחד שמים כפית ממרח
ממלאים כל לחמנייה בנדיבות בקרם.
מחלקים בעזרת מרית את הקרם (ראו סרטון)
טובלים בקצה בשוקולד מומס ומפזרים פיסטוק.
Comments