פאי פקאן זו חולשה זה אחד מהמתכונים הראשונים שהכנתי ותמיד אהבתי. הפעם הכנתי גרסה קטנטנה עם תוספת שמשדרגת ומאזנת את מתיקות הפאי שווה לכם ממש לנסות.
תבנית שקעים למאפינס
12 יחידות משומנת היטב בחמאה רכה
לבצק פריך:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם אבקת סוכר
210 גרם קמח
גרידה מחצי תפוז (לא חובה אבל משדרג בטירוף ומומלץ)
קורט מלח
1 ביצה
כף חלב קר
למלית פקאן:
100 גרם חמאה
150 גרם סוכר חום ככה
50 גרם דבש
רבע כפית מלח
120 מ״ל שמנת מתוקה
200 גרם אגוזי פקאן קלוייים וקצוצים גס
לציפוי לטופי קרמל (לא חובה) מתכון כאן
אופן ההכנה:
בקערה מעבד מזון/מיקסר מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.
מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה לבצק אחיד.
עוטפים ומקררים שעה.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה על משטח מקומח.
קורצים 6 עוגיות בקוטר יותר גדול בקוטר השקעים.
מקפידים שהשקעים יהיו משומנים היטב.
מרדדים את הבצק השני וקורצים עוד 6 עוגיות.
מקפיאים חצי שעה מינימום (אפשר גם יותר)
בנתיים מכינים את מלית הפקאן:
קולים את הפקאן בתנור 170 מעלות במשך 10 דקות .
ובסיר קטן מניחים חמאה סוכר מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה ל5 דקות עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.
מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים מצננים 10 דקות
בעזרת כף מכניסים לתוך השקעים הקפואים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות ל15-20 דקות או עד שהשוליים של הפאי אפויים וזהובים (תלוי בעוצמת התנור אני אופה עלטורבו) כל תנור מתנהג אחרת שמים טיימר ובודקים.
מחלצים בעזרת סכין בדפנות רק שמצטנן לחלוטין.
משאריות הבצק שנותרו אפשר להכין עוגיות פריכות.
תודה רבה על המתכונים המוצלחים אבל לא כתוב את המתכון של צפוי קרמל.
הקישור ריק
הרבה הצלחות!!