16 מיני מגנום
לגלידה:
150 גרם שוקולד לבן
120 גרם שמנת מתוקה 38%
30 מ״ל אספרסו קצר מוכן/30 מ״ל מים רותחים+כף קפה מגורען איכותי
130 גרם שמנת מתוקה קרה מאוד (לקיפול)
אופציה*
2 גרם ג’לטין + 10 גרם מים קרים
לטופי קרמל:
100 גרם שמנת מתוקה מחוממת
100 גרם סוכר לבן
25 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח עדיפות לאטלנטי מאלדון/פלור דה סל (חשוב מאוד!מאזן מתיקות)
לציפוי:
200 גרם שוקולד בלונדי קצוץ מומס (השתמשתי בבלונדי שברי קרמל) אפשר להשתמש בטעם אחר לבחירתכם.
75 גרם חמאת קקאו מומסת
70 גרם פקאן סיני (שימו לב לקנות פקאן במקום עם תחלופה גבוה) קצוץ דק
אופן ההכנה:
לטופי קרמל:
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן/במיקרוגל
במחבת/סיר קטן על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ.
ומיד שופכים שמנת חמה ב3 מחזורים ומערבבים תוך כדי בזריזות (זהירות זה רותח)
לקבלת תערובת אחידה מוסיפים קוביות חמאה ומלח ומערבבים שוב. לתערובת אחידה
מכבים את האש.
מעבירים למסננת (במידה ויש גושים קטנים)
מצננים מעט ומוזגים בשכבה דקה בתחתית תבנית המגנום.
לגלידה:
מכינים אספרסו/תערובת קפה מניחים בסיר קטן יחד עם שמנת מתוקה (120 מ״ל) מרתיחים לסף רתיחה.
מוזגים לתוך השוקולד הלבן הקצוץ ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
מניחים במקרר למינימום 4 שעות.
מקציפים 130 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה.
ומקפלים לתוך תערובת השוקולד לבן קפה הקרה לקבלת מוס אחיד.
מזלפים לתוך תבנית מעל שכבת הקרמל.
מניחים מקלות ומקפיאים כמה שעות עד שקפוא לחלוטין.
מכינים ציפוי:
ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל לתערובת חלקה נראת כמו שמן נוזלי (לוקח דקה-שתיים)
ממיסים בנפרד שוקולד בלונדי בפולסים קצרים.
מאחדים שוקולד מומס וחמאת קקאו לתערובת אחידה מוסיפים פקאנים קצוצים מעבירים לכוס צרה.
מחלצים את המגנום מהתבנית טובלים בתוך השוקולד.
ומקפיאים שוב.
במידה ולא שמתם ג׳לטין הגלידה פחות יציבה לכן לעבוד בצמוד למקפיא ובזריזות.
עכשיו על ג׳לטין:
אני לא שמתי אוהבת את הגלידה יותר רכה ואוכלים מיד מהמקפיא תמיד.
אבל אם תרצו לקחת איתכם או לקבל גלידה יציבה יותר תוסיפו ג’לטין מומס אחרי לתוך תערובת הקפה והשמנת אחריחימום וממשיכים כרגיל.
אופן ההכנה:
מניחים ג׳לטין בקערה קטנה מוסיפים מים קרים מערבבים ומניחים במקרר 10 דקות להתייצבות.
הכנתי את המגנום, הגלידה עם גלטין, קפא מצויין ויוצא מעולה אבל רק הגלידה, הקרמל נשאר רך ונדבק לתבנית.
אין תהייה לי אפשרות לחלץ את זה?