מסוג המתכונים שלא ברור איך לא חשבו עליהם במגנום העולמית הטעמים האוהבים בגלידה מושלמים ואתם חייבים לנסות.
נכון שזה נשמע מתוק מאוד אבל הבוטנים והטופי קרמל המלוח מאוד מאזנים.
12 תבניות מיני מגנום*
לגלידה:
150 גרם שוקולד חלב
150 גרם שמנת מתוקה 38%
כף חמאת בוטנים (לא חובה)
100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת לקיפול
לטופי קרמל:
100 גרם שמנת מתוקה מחוממת
100 גרם סוכר לבן
25 גרם חמאה רכה
קורט נדיב של מלח עדיפות לאטלנטי מאלדון/פלור דה סל (מאזן מתיקות)
100 גרם בוטנים קלופים קצוצים קלויים (אפשר מלוחים)
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב קצוץ מומס
75 גרם חמאת קקאו מומסת
אופן ההכנה:
לטופי קרמל:
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן/במיקרוגל
במחבת/סיר קטן על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.
חשוב לעמוד צמוד ולהשגיח (סוג של בייבי סיטר)
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ
ומיד שופכים שמנת חמה ב3 מחזורים ומערבבים תוך כדי בזריזות (זהירות זה רותח)
לקבלת תערובת אחידה מוסיפים קוביות חמאה ומלח ומערבבים שוב. לתערובת אחידה
מכבים את האש. מעבירים למסננת (רק אם יש גושים)
ממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה בטמפרטורת חדר)
ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב חמאת בוטנים ו150 שמנת מתוקה.
ומערבבים לתערובת חלקה.
מצננים 15 דקות בטמפרטורת חדר.
מקציפים 100 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה.
ומקפלים לתוך השוקולד לקבלת מוס אחיד.
מזלפים לתוך תבניות המגנום 3/4 גובה (משאירים מעט מקום לקרמל והבוטנים)
מקפיאים כמה שעות עד שקפוא לחולטין.
מזלפים קרמל מיישרים מפזרים בוטנים מהדקים.
ומקפיאים שוב עד שקפוא.
מערבבים את חומרי הציפוי לתערובת חלקה.
מעבירים לכוס צרה.
שימו לב שמצפים רק בשוקולד בטמפרטורת חדר לא חם מידי (30 מעלות)
בלוג מדהים והסברים מצויינים- תודה רבה!
שאלה קטנה- הארטיקים לא מתחלצים לי מהתבנית כמו שצריך, זה בגלל שצריך עוד הקפאה או מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה!
היי חסי, הבלוג מהמם!! והמתכונים מדהימים.
האם טפשר להחליף את הטופי קרמל בקרם קרמל קנוי?
אשמח אם תעני לי.
חבל שאי אפשר את כל הדברים האלה פרווה.
אלרגיה
אפשר להחליף את החמאת קקאו בשמן קנולה או משהו?