מאפינס גזר פקאן
12 מאפינס/תבנית אינגליש קייק
2 ביצים L
3/4 כוס סוכר חום כהה/בהיר (150 גרם)
חצי כוס שמן קנולה
רבע כפית קינמון
כפית וניל
כוס וחצי כוסמין (מלא/לבן) אפשר גם קמח לבן
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
2 גזרים בינוניים מגוררים דק
לציפוי:
כפית קינמון
12 אגוזי פקאן טבעיים קצוצים
4 כפות גדושות סוכר חום כבה
סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
בקערה טורפים ביצים שמן קינמון סוכר ווניל לתערובת אחידה ומעט תפוחה
מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה מערבבים בקצרה ומוסיפים גזרים ומערבבים לתערובת אחידה.
בעזרת כף (מומלץ עם כף קפיצית)
מניחים בתוך המאפינס (עד 3/4 גובה)
מערבבים סוכר וקינמון ופקאן ומפזרים מעל המאפינס.
אופים במשך 15-20 דקות
בודקים שמוכן בעזרת קיסם במרכז המאפינס.
מוציאים מהתנור ומברישים מיד סירופ מייפל בנדיבות.
Comments