תבנית מאפינס 12 שקעים
לשטרויזל:
45 גרם חמאה רכה
65 גרם קמח לבן
60 גרם סוכר לבן או חום דמררה
קורט מלח
למאפינס:
250 גרם קמח לבן
2 וחצי כפיות אבקת אפיה
150 גרם סוכר
120 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
כפית תמצית או מחית וניל
180 גרם ריווין
גרידה מחצי לימון (לא חובה אבל מוסיף המון)
קופסאת אוכמניות טריות (150 גרם) או אוכמניות קפואות
100 גרם שוקולד ציפס לבן איכותי (או שוקולד לבן קצוץ)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים את חומרי השטרויזל בקערה קטנה לפירורים דקים
ושומרים במקרר.
בנתיים מכינים את בלילת המאפינס טורפים את כל המרכיבים חוץ מה אוכמניות והשוקולד לבן בקערה לתערובת אחידה.
מוסיפים את האוכמניות והשוקולד הלבן ומערבבים בקצרה לאיחוד.
יוצקים לתוך השקעים עד 3/4 גובה מפזרים שטוריזל.
אופים 15-17 דקות עד שאפוי גם במרכז.
למאפינס עסיסיים הקפידו לא לייבש אותם בתנור לבדוק אחרי 15 דקות עם קיסם במרכז שיצא עם פירורים לחים.
Σχόλια