20 לחמניות פרצל שום נקניק
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף אבקת שום (לא חובה)
כפית מלח
50 מ״ל שמן זית או שמן רגיל
300 מ״ל מים
מיני נקניקיות צמחיות (או בשריות)
למי סודה:
חצי ליטר מים
3 כפות אבקת סודה לשתיה
להברשה:
ביצה טרופה
כפית שום גבישי
מלח גס לפיזור
להברשה אחרי אפיה שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה.
לשים את כל המרכיבים לקבלת בצק חלק הנפרד מדפנות הקערה,ולשים 12 דקות במהירות נמוכה.
מוצאים מהקערה משמנים מכל הצדדים מכסים ומתפיחים במשך שעה.
מחממים תנור ל180 מעלות
אחרי התפחה מחלקים ל20 חלקים שווים
על משטח משומן מעט מרדדים כל כדור לאליפסה
מקפלים מ2 הצדדים, מניחים נקניקיה ומגלגלים.
מתפיחים 15 דקות
בנתיים מרתיחים מים בסיר מוסיפים סודה לשתיה.
מכניסים בזהירות את הלחמניות (3-4 בכל סבב)
סופרים 15 שניות ומוצאים מהמים
ומניחים על תבנית אפיה. מורחים ביצה ושום מפזרים מלח גס
אופים בתנור שחומם מראש ל15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.
מברישים בשמן זית
Comments